Ščekić: Kandidovaću se za predsjednika SNP-a, moramo krenuti u sveopšti oporavak i osloboditi se balasta prošlosti

0

Poptredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić poručio je da će se kandidovati za predsjednika stranke uoći predstojećeg kongresa.

On je za „Dan“ izjavio da će kandidaturu bazirati na jedinstvu stranke koje se mora sačuvati po svaku cijenu.

– Nemam pravo da i četvrti put prenebregnem zahtjeve i očekivanja našeg članstva i simpatizera, kao ni ostalih građana koji bi u perspektivi mogli podržati SNP. Vrijeme je da prihvatim odgovornost i da krenemo u sveopšti oporavak i napredak SNP-a. Moramo uvažiti naše stare članove, ali moramo i iskreno otvoriti vrata svima onima koji žele dobro SNP-u, a preko SNP-a i Crnoj Gori i svim njenim građanima. Moramo se osloboditi balasta prošlosti, gdje su se ozbiljni i obrazovani ljudi pasivizirali, kada je širena fama da nemamo mladih ljudi, da se nije vodilo računa o članstvu i unutrašnjoj organizaciji – rekao je Šćekić.

On je istakao da se kongres partije može održati i ranije, te da se ne mora čekati još pola godine, sobzirom da predsjedniku Vladimiru Jokoviću ističe drugi mandat.

– Po statutu predsjednik SNP-a može biti u dva mandata, jasno je da se kongres nesmetano može održati i prije, a smatram da bi to bilo ljekovito za partiju. Ono što je najbitnije jeste da se sačuva jedinstvo partije i da na prvom mjestu budu interesi članstva, a ne nerealne ambicije pojedinaca. Partija je izdržala velike udare i cijepanja, zato pozivam sve da ne dozvole da se to ponovo desi, već da je vratimo na put respektabilne snage i nezaobilaznog faktora u razvoju Crne Gore, kao i faktor budućih vlasti, kako bismo vratili Crnu Goru na put pravne i socijalno odgovorne države, sa jakim ekonomskim temeljom i vrijednostima koje su nas krasile nekada kao narod Crne Gore – poručio je Šćekić.

On je zaključio da SNP ima izuzetno kvalitetne kadrove koji nisu dobili dovoljno prostora da daju puni doprinos, kako u razvoju partije, tako i u institucijama sistema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.