Budva: Sve spremno za Evropsko prvenstvo u boksu za mlade

0

U Budvi, gradu boksa, sve je spremno za početak Svjetskog prvenstva za mlade.

Pored rekordnog broja učesnika i rekordnog fonda nagrada, kada su ovakva prvenstva u pitanju, sigurno će i svečano otvaranje šampionata, koje je planirano za utorak u 20 časova ispred zidina Starog grada biti spektakularno i do sada neviđeno na ovim prostorima.

Među brojnim gostima svoje prisustvo na otvaranju najavili su najviši državni i opštinski zvaničnici, kao i predstavnici Međunarodne bokserske federacije.

Svečani defile svih učesnika planiran je, uz pratnju gradske muzike od hotela Aleksandar na Slovenskoj plaži do Starog grada, gdje će gradski hor otpjevati himnu Crne Gore. Nastupiće i poznata pjevačica etno, duhovne i rodoljubive muzike Danica Crnogorčević, a nakon pozdravnih govora visokih zvanica biće upriličen spektakularni vatromet, a potom i besplatni koncert popularne grupe Lafajet kabare, sa preko 20 članova.

Sve će to u najsavremenijoj produkcija, sa brojnim kamerama i snimcima iz dronova direktno prenositi mnoge svjetske televizije.

Na šampionatu će nastupiti bokseri i bokserke iz 88 zemalja, njih oko 1.000, što će biti rekordan broj pošto je IBA po prvi put obezbijedila smještaj i ishranu, odnosno kompletan boravak svim takmičarima i po trojici trenera svakog nacionalnog tima.

Uz to, IBA je obezbijedila bogat nagradni fond od čak 500.000 dolara, što će sigurno biti dodatni motiv u borbi za medalje. Za zlatnu medalju je predviđena nagrada od 8.000, osvajačima srebrnih odličja pripašće po 4.000 a za po dvije bronze po 2.000 dolara.

Crnu Goru će na šampionatu u Budvi predstavljati dvojica boksera: Miloš Roganović iz BK Nikšić u kategoriji do 67 kg i Filip Klepo iz BK Power boksing iz Podgorice u kategoriji do 80 kg. Oni se u metropoli crnogorskog turizma obavili završne pripreme sa glavnim trenerom reprezentacije, Rusom Sergej Kudravcem, tako da spremni dočekuju žreb i početak borbi.

Kompletan takmičarski program biće realizovan u dvorani Mediteranski sportski centar, dok će se dodjela medalja i zatvaranje šampionata, uz takođe bogat zabavni program obaviti ispred zidina Starog grada 3. novembra.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.