Obradović: Nema opravdanja za apatiju u trećem kvartalu

0

Košarkaši Partizana sačuvali su oreol nepobjedivosti u ABA ligi. Crno-bijeli su posle Borca, Spartaka, Cibone i SC Derbija, pobijedili Zadar u Zadru sa 85:81, napravili su dobru uvertiru za duel sa Virtusom u “Areni”, u kojem će nastojati da stignu do treće pobjede u nizu kada je Evroliga u pitanju.

Izabranici Željka Obradovića, koji su iza sebe ostavili odlično duplu kolo Evrolige, koje je krunisano pobjedama nad Bajernom i Makabijem, kontrolisali su dešavanja na parketu u prvom poluvremenu.

Iako je strateg crno-bijelih čestim rotacijama, nastojao da odmori nosioce igra, a razigra momke koji imaju nešto manju minutažu i ulogu u elitnom evropskom tamičenju. Partizan je vodio sa 42:31.

Tokom trećeg kvartala, Zadar je podigao nivo odbrane, u režiji nezaustavljivog reprezentativca Crne Gore, Vladimira Mihailovića dobio je ovaj period igre sa 25:11, vodio je sa 58:54.

Partizan je stigao do egala, zatim do plus pet, ali se Zadar nije predavao. Uslijedio je rat nerava, neizvjesna završnica u kojoj je više snage i koncentracije imao Partizan.

Znali smo da će Zadar odigrati sa mnogo energije i agresivnosti, da će pokazati reakciju posle teškog poraza od Budućnosti. Zadar je odigrao izuzetno dobro, nama je nedostajalo svježine, ali to ne može da bude opravdanje za apatiju u trećem kvartalu. Pričaćemo o tome jer ne želimo da se nešto slično ponovi. Na kraju, čestitam igračima što smo smogli snage da stignu do pobjede. Istovremeno, hvala navijačima Zadra na zaista sjajnoj atmosferi”, naglasio je Željko Obradović, koji je prije početka meča dobio aplauz od publike u Zadru.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

Petak

Igokea – Cedevita Olimpija 91:78

FMP – Cibona 89:84

Subota

Mornar – Borac Čačak 90:98

Split – Mega 90:80

Nedjelja

Dubai – Spartak 80:79

Zadar – Partizan 71:75

Krka – SC Derbi 97:91

Ponedjeljak

19.00h Budućnost – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.