Mijović: Znali smo da Krka živi od šuta spolja, a bili smo mekani na lopti

0

Imaju za čim da žale košarkaši SC Derbija nakon poraza u Novom Mestu. Studenti su poraženi u utakmici gdje su kontrolisali dešavanja na parketu praktično cijele tri četvrtine, ali su pad u odlučujućoj dionici platili gubitkom dva boda protiv Krke (97:91).

Obje ekipe su bile ofanzivno nadahnute što pokazuje i broj poena. Dobrim pristupom smo veoma brzo napravili razliku. Što se tiče defanzivnog dijela samo smo u prvih 12 minuta bili na nivou. Tu mislim na pristisak na spoljnu liniji domaćina, zatvranje njihovog jakog oružja, ofanzivnog skoka. Izgubili smo taj momenat krajem prvog poluvremena iako smo i dalje kontrolisali utakmicu rezultatski“, rekao je šef stručnog štaba SC Derbija Petar Mijović.

Mijović je potom nastavio da govori o strvarima kojima nije zadovoljan.

U kontinuitetu smo u važnim momentima imali odsustvo fokusa, primali smo trojke sa zvukom sirene, omekšali odbranu na lopti, što je prouzrokovalo dobar protok njihovoj iskusnoj spoljnoj liniji, na čelu sa Španom, Personsom, Cerkvenikom, važna je bila uloga rezervnog pleja, Bačvića. Iskažnjavali su nas važnim pogocima za tri poena. Imali su 45 posto uspješnosti šuteva van linije 6,75, što su izuzetno visoki procenti. Znali smo da je Krka ekipa koja živa od šuta spolja. Nismo uspjeli to da zaustavimo, nismo imali dovoljan nivo agresivnosti. Kada primite ovoliki broj poena na strani, na teškom terenu, teško možete da se nadate pobjedi“, dodao je Mijović, prenosi portal Lob Sport.

Studentima je ovo bio treći poraz u pet mečeva u regionalnom takmičenju. Još čekaju pobjedu u gostima. Sa druge strane, Krka je poslije lošeg starta vezala dvije pobjede, na gostovanju Ciboni i večeras protiv SC Derbija.

Idemo dalje, čeka nas utakmica u Prvoj A crnogorskoj ligi, pa opet ABA ligi. Ovo je mlad tim koji će imati oscilacije i u nastavku sezone. Naše je da probamo da ih svedemo na minumum“, zaključio je Petar Mijović.

SC Derbi već za dva dana igra meč Prve A crnogorske lige sa Ibrom u Rožajama.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

Petak

Igokea – Cedevita Olimpija 91:78

FMP – Cibona 89:84

Subota

Mornar – Borac Čačak 90:98

Split – Mega 90:80

Nedjelja

Dubai – Spartak 80:79

Zadar – Partizan 71:75

Krka – SC Derbi 97:91

Ponedjeljak

19.00h Budućnost – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.