Danijel Živković se žali Mađarima: Najuticajniji dio vladajuće većine podstiče identitetske podjele i stvara tenzije u društvu

0

Značajan i svakako najuticajniji dio vladajuće većine, tendenciozno podriva političku stabilnost države, podstiče identitetske podjele i stvara tenzije u društvu koje negativno utiču na njen ekonomski i politički razvoj, saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On se danas sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jozefom Neđešijem.

„Dvojica sagovornika su konstatovala da predsjedavanje Mađarske Unijom, predstavlja šansu za Crnu Goru, kako bi brže i efikasnije napredovala u procesu pristupanja ovoj zajednici evropskih država“, navodi se u saopštenju.

„Danijel Živković je kazao da je nažalost Crna Gora izložena stalnim političkim nestabilnostima, koje ometaju evropski put države. Dvojica sagovornika su konstatovali da je politička stabilnost uslov napretka i prosperiteta Crne Gore i da je Evropska unija, cilj koji naše društvo i država mogu relativno brzo da dosegnu ukoliko se svi politički subjekti fokusiraju na evropsku agendu i ispunjavanje uslova za članstvo, a prije svega ukoliko država ima stabilnost koja će omogućiti nesmetano odvijanje ovih procesa“, dodaje se.

„Ambasador Neđeši je kazao da je pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, visoko na listi prioriteta mađarskog predsjedavanja Evropskom unijom. On je naglasio da je vitalni interes EU da ima stabilan i pouzdan region kao partnera u svom neposrednom okruženju“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.