Derbi u „Morači“ – Rajt: Zvezda je evroligaš, ali smo spremni za izazov; Rokas: Rezultati govore za Budućnost

0

Prvi derbi u tekućoj sezoni ABA lige na programu je večeras od 19 časova. Košarkaši Budućnosti će dočekati Crvenu zvezdu.

Dva klupa su se 59 puta sastajala u regionalnom takmičenju. Crveno-bijeli imaju sedam pobjeda više u totalu, ali je u „Morači“ znatno ubjedljiviji klub iz Podgorice. Plavi su slavili u 21, a poraženi su samo u sedam utakmica.

Moja očekivanja za utakmicu su da u dvorani bude veoma glasno, sa dosta navijanja od strane naših navijača sa kojima želimo da proslavimo pobjedu”, rekao je bek Budućnosti, Mekinli Rajt.

Amerikanac je zatim nastavio.

Moramo izaći na teren, igrati izuzetno čvrsto jer nas očekuje fizički jako zahtjevna utakmica. Samo tako možemo doći do pobjede.  Ključna stvar će biti defanziva. Ukoliko zaustavimo njihova najjača „oružija” možemo očekivati dobar ishod po nas. Moramo ih natjerati da dosta trče kako bi došli do svojih šuteva ili kako bi nas zaustavili. Defanziva i trčanje vode ka velikoj potrošnji“.

Rajt na prošlom duelu sa Zvezdom

Rajt ima samo riječi hvale za rivala.

Oni su sigurno dobar tim, evroligaški tim koji ima dosta iskustva i igrača koji su sada veterani ali mi smo spremni za izazov. Veoma smo uzbuđeni, jedva čekamo utakmicu i želimo da ponovimo pobjedu iz prošle sezone. Svi u Moraču“, poručio je Rajt.

Gedraitis na prethodnom duelu protiv Budućnosti

Budućnost je u odličnoj formi, ima sve četiri pobjede u ABA ligi, dok su i u Evrokupu vezali dva trijumfa. Crvena zvezda sa druge strane već ima dva poraza u regionalnom takmičenju. Šampion mora početi da dobija sve utakmica ukoliko želi da, kao i prošle godine, ima domaći teren u odlučujućim mečevima plej-ofa.

Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, igraju na domaćem terenu, i na startu ove sezone igraju jako dobro o čemu govori i rezultat, bez poraza su. Očekuje nas težak posao, igraju izuzetno agresivno sa puno energije, imaće svoje navijače iza sebe. Međutim, mi želimo pobjedu, ali ćemo morati da odigramo dobru utakmicu, da se pridržavamo dogovora iz svlačionice, da uvedemo meč u naš ritam“, rekao je Litvanac iz redova Crvene zvezde, Rokas Gedraitis.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

Petak

Igokea – Cedevita Olimpija 91:78

FMP – Cibona 89:84

Subota

Mornar – Borac Čačak 90:98

Split – Mega 90:80

Nedjelja

Dubai – Spartak 80:79

Zadar – Partizan 71:75

Krka – SC Derbi 97:91

Ponedjeljak

19.00h Budućnost – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.