Vučić sa O’Brajanom i Ajhorst: Aktivnije učešće Sjedinjenih Država moglo da doprinese stabilnosti i bezbjednosti u regionu

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom i izvršnom direktorkom Evropske službe za spoljne poslove za Angelinom Ajhorst.

– Odličan sastanak sa Džejmsom O’Brajanom i Angelinom Ajhorst sa fokusom na političke prilike u regionu, aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i jačanje saradnje u brojnim oblastima. Razmijenili smo mišljenja i o ulozi Srbije na Zapadnom Balkanu i u Evropi – objavio je Vučić na Instragramu.

Istakao je da je detaljno upoznao sagovornike o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i da je izrazio duboku zabrinutost zbog izazova sa kojima se srpski narod svakodnevno suočava.

– Naglasio sam potrebu za većim angažovanjem Sjedinjenih Američkih Država po ovom pitanju, budući da bi snažnija podrška i aktivnije učešće Sjedinjenih Država mogli da doprinesu stabilnosti i bezbjednosti u regionu – naveo je Vučić, pa nastavio:

– Ponovio sam opredeljenost Srbije ka EU integracijama i reformama koje su neophodne za unapređenje saradnje sa EU, ali sam i naglasio da je cijelom regionu potrebna stabilna i predvidiva budućnost, uz jasne poruke Unije o proširenju. Istakao sam i ogroman napredak Srbije u svim sferama ekonomije, koji je, dobijanjem investicionog rejtinga, potvrđen i u najvišim međunarodnim krugovima – napisao je predsjednik Srbije.

Za kraj je dodao:

– Izrazio sam spremnost da zajedno tražimo rješenja za održivu i trajnu stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana, kao i nadu da će se dinamika dijaloga i regionalne saradnje nastaviti uz podršku SAD i EU – zaključio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.