Obradović: Imamo iskustvo od prošle godine; Ramljak: Drago nam je što Laki dolazi, nedostaje nam, ali svako ide svojim putem

0

Košarkaši Partizana će večeras od 19 časova u dvorani „Krešimir Ćosić“ igrati utakmicu 5. kola AdmiralBet ABA lige protiv Zadra. Nakon duplog evroligaškog kola i ostvarene obje pobjede, crno-bijeli očekuju nastavak uspješnog niza u regionalnom takmičenju.

Imajući u vidu iskustvo od prošle godine kako smo igrali, moramo da budemo svjesni da utakmica sigurno neće biti laka. Moramo da nastavimo da radimo svih 40 minuta i da igramo na nivou kako smo to radili u poslednjoj utakmici, uz veliko poštovanje za Zadar“, rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Arijan Lakić odlično poznaje košarkaše Zadra. Ljetos je iz dalmatinskog kluba došao u Partizan.

Bitna utakmica za nas posle duplog kola Evrolige. Treba da budemo fokusirani i da damo 100%, jer posle Evrolige na ovakvim utakmicama je najbitniji fokus. Nadam se da ćemo da odigramo što bolju utakmicu.“, rekao je bek Parizana.

Parni valjak u regionalnog ligi ima maksimalan učinak od četiri pobjede, dok je Zadar na učinku od jedne pobede i tri poraza i pruža znatno slabije partije nego prošle sezone.

Partizan je igrao evroligašku utakmicu protiv Makabija, vidjeli smo ovdje s Budućnosti da su to jake ekipe koje imaju izuzetan kvalitet. Nama je problem protiv malo jedne čvršće obrane, nedostaje nam inventivnost, moraćemo da se borimo da ostavimo malo bolji utisak i budemo što duže u utakmici. Nadam se da će i Mazalin biti spreman, vidjećemo kada se i Kalajžić vrati kako će to izgledati kada smo kompletni”, rekao je šef stručnog štaba Zadra, Danijel Jusup.

Iskusni Marko Ramljak očekuje tešku utakmicu i drugačiji pristup njegovih saigrača nego li što je to bili u ubjedljivom porazu od Budućnosti.

Nadam se da ćemo igrati na tragu onoga kako smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Igokee, sa agresivnošću i energijom jer drugačije ne ide. Teško je reći je li to dovoljno za pobjedu protiv Partizana, ali bitno je da se dižemo korak po korak u svakom segmentu, da iskoristimo ove dane, uđemo čvrsto, odgovorimo im na kontakt igru i brzinu, ostanemo što duže u utakmici. Biće nam drago da vidimo Lakića, nedostaju nam ti momci, ali svatko ide svojim putem, što je tu je„, rekao je Ramljak.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

REZULTATI

Petak

Igokea – Cedevita Olimpija 91:78

FMP – Cibona 89:84

Subota

Mornar – Borac Čačak 90:98

Split – Mega 90:80

Nedjelja

17.00h Dubai – Spartak

19.00h Zadar – Partizan

21.00h Krka – SC Derbi

Ponedjeljak

19.00h Budućnost – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.