Majk debituje za Partizan protiv Zadra: Očekuje se da i Vašington dobije minute

0

Košarkaši Partizana će u danas pokušati da kompletiraju izuzetno uspešnu nedjelju. Posle oba trijumfa u „duplom kolu“ Evrolige, ekipa koju vodi Željko Obradović imaće gostovanje u ABA ligi.

Rival crno-bijelima biće Zadar, a utakmica počinje u 19 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“. Partizan jeste apsolutni favorit na ovom duelu, ali mnogi se sjećaju prethodne sezone i izuzetno ubjedljive i lake pobede hrvatskog kluba nad srpskim evroligašem (84:68).

Dobra vijest za Partizan svakako je povratak jednog bitnog igrača u takmičarsku formu. Ajzea Majk, američki krilni centar, otputovao je u Dalmaciju i očekuje se da će ovosezonski debi imati baš protiv Zadra.

Majk je doživeo povredu noge na bukvalno prvom treningu na startu priprema Partizana, a oporavak je potrajao nešto duže nego što se u prvi mah mislilo. Majk je u prethodnoj sezoni u dresu francuskog Burga igrao odlično i bio izabran u idealnu petorku Evrokupa.

U Partizanov reket trebalo bi da donese čvrstinu i poboljša jednu od najvećih boljki „Parnog valjka“ od starta sezone – skok u odbrani. Trenutno od „četvorki“ Partizan koristi samo Alekseja Pokuševskog, a minute na ovoj poziciji često dobija i Isak Bonga.

Ipak, ostaje da se vidi koliko je Majk spreman posle duge pauze i koliko je daleko od optimalne forme.

Takođe, za Partizan bi prvi put od povratka iz SAD trebalo da zaigra i Duejn Vašington, koji jeste bio u sastavu tima protiv Makabija u hali „Aleksandar Nikolić“, ali nije ulazio u igru.

Partizan je zasad na skoru 4-0 u regionalnom takmičenju, dok je Zadar u prva četiri kola ostvario samo jednu pobjedu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.