Bivši centar Partizana bez angažmana u NBA

0

Američki centar Frenk Kaminski ipak neće imati NBA angažman u narednoj sezoni. Kako prenose američki mediji, Finiks Sansi su donijeli odluku da otpuste 31-godišnjeg košarkaša i on neće nastupiti u regularnoj sezoni.

To znači da će Kaminski morati da pokuša da se izbori za NBA ugovor kroz Dži ligu, ukoliko u narednih 48 sati neki drugi NBA klub ne riješi da mu ponudi ugovor.

Kao opcija figurira i povratak u evropsku košarku, drugu godinu zaredom. U prethodnoj sezoni ovaj centar djelimično srpskog porijekla nastupao je za beogradski Partizan, ali utisak je da je bio daleko od očekivanog nivoa igre.

Mnogi mediji prenijeli su vijest o neočekivanom povratku Kaminskog u NBA, ali istina je bila da „trening kamp ugovor“ 31-godišnjem centru nije bio garantovan. Prema ovom tipu ugovora, igraču sleduje oko 2.000 dolara nedeljno, pod uslovom da ne izbori konačno mjesto u timu, a da je tokom priprema bio zdrav. Ukoliko igrač bude povrijeđen, dobija 6.000 dolara.

Na ovaj način franšiza iz Arizone dobila je fleksibilnost da se tokom sezone pojača putem trejda, budući da su otpuštanjem Kaminskog ostavili jedno upražnjeno mjesto u timu.

Frenk Kaminski je prethodno već nastupao za “Sunca” – od 2018. do 2021. godine.

Kaminski je u prethodnoj sezoni u Evroligi prosječno bilježio 8,9 poena (63% za dva, 40% za tri), 3,4 skoka, 1,6 asistencija za 17 minuta u prosjeku na parketu, uz velike muke u odbrani.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.