Pavićević: Borac iskoristio naše poklone

0

Smiješila se košarkašima Mornara prva pobjeda u sezoni, imali su Barani tri poena prednosti šest sekundi prije kraja utakmice sa Borcem. Međutim, nisu pravili prekršaj, pustili su Paulijusa Valinskasa da “potegne” van linije 6,75 i pogodi za produžetak u kome su psihološki stabilniji gosti odnijeli pobjedu u 5. kolu ABA lige.

Poslije utakmice šef stručnog štaba Ponosa Bara, Mihailo Pavićević poručio je da njegovi izabranici nisu ispoštovali dogovor u finišu meča ali da nema što da im zamjeri.

Čestitam Borcu na pobjedi, igrali su do kraja i iskoristili naš poklon. Bilo je mnogo dobrih i loših trenutaka i na kraju je bilo mnogo teže izgubiti utakmicu nego dobiti“, bio je prvi komentar Pavićevića.

Iskusni strateg je poslije toga nastavio:

Imali smo sve u svojim rukama, međutim, to je sport, dešavaju se ovakve utakmice, trebalo nam je samo jedno pogođeno slobodno bacanje da privedemo utakmicu kraju, a mi smo promašili četiri penala u završnici i to je rival jednostavno kaznio. Nemam igračima što da zamjerim, dešava se to u žaru borbe, lako je nama sa strane gledati, oni su na parketu. Iako je bio dogovor da pravimo faul na plus tri za nas, nismo ga napravili i stigla je kazna“, rekao je Pavićević, prenosi portal Lob Sport.

Iliji Đokoviću i Lovru Runjiću je u finišu zadrhtala ruka. Đoković je promašio tri, a Runjić jedno slobodno bacanje. Pavićević ipak nije želio da traži krivce…

Vruće su glave, ja bih apostrofirao našu izuzetno lošu odbranu u prvom poluvremenu, mekanu, bez energije, dopustili smo rivalu mnogo lakih poena, što je prosto nedopustivo na ovom nivou. Neki igrači ne mogu da shvate da je nivo ABA lige mnogo veći nego što su mislili. Većina njih prvi put igra na ovom nivou i moraće što prije to da shvate. Bilo je i dobrih trenutaka, kada smo bili fokusirani šta treba da radimo sticali smo prednost, ali smo je isto tako brzo prosipali. Mukom stečenu prednost smo prosipali u dva napada ili dvije brzoplete odluke. Iskusne ekipe kao što je Borac nemilosrdno kažnjavaju takve ‘poklone‘”, dodao je šef stručnog štaba Mornara.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

Petak

Igokea – Cedevita Olimpija 91:78

FMP – Cibona 89:84

Subota

Mornar – Borac Čačak 90:98

Split – Mega 90:80

Nedjelja

17.00h Dubai – Spartak

19.00h Zadar – Partizan

21.00h Krka – SC Derbi

Ponedjeljak

19.00h Budućnost – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.