Neobične restrikcije: Grljenje na aerodromu ograničeno na 3 minuta

0

Korisnici društvenih mreža oštro su osudili odluku predstavnika aerodroma Dunedin (Novi Zeland), kojom se putnicima ograničava trajanje zagrljaja u holu koji se nalazi ispred pasoške kontrole. Ova skandalozna odluka je, ipak, po mišljenju izvršnog direktora, sasvim opravdana.

„Dovoljno je i 20 sekundi“

U intervjuu na na lokalnoj radio-stanici RNZ Radio, Danijel De Bono, direktor Dunedin aerodroma pozvao se na naučnu studiju, u kojoj su istraživači ustanovili da je za dobijanje potrebne količine oksitocina poznatijeg i kao hormon ljubavi, dovoljno samo 20 sekundi.

Dodatno, on je naveo i da je skraćivanje vremena grljenja putnika i onih koji ih prate na samo zapravo donijeti samo dobro: po njegovom mišljenju ovo ograničenje će omogućiti i ostalim putnicima da imaju dovoljno vremena za pozdrav sa njihovim bližnjima.

Duže grljenje može, ali na parkingu

U pomenutom intervjuu, De Bono je objasnio i da je duže grljenje dozvoljeno na parkingu ispred aerodroma, gdje se putnici od prijatelja i članova porodice mogu opraštati i do 15 minuta.

„Za ljepše ispraćaje koristite parking“, ispisano je i na samom aerodromu, tik ispod znaka za ograničenje grljenja.

„Naš tim je vidio da se na parkingu dešavaju mnoge zanimljive stvari“, dodao je De Bono, aludirajući vjerovatno i na vatrenije pozdrave, prenio je britanski portal Ekspres i drugi svjetski mediji.

Mišljenja korisnika društvenih mreža podijeljena

Objava na kojoj je uslikan znak za ograničnje trajanja grljenja koji je postavljen na Dunedin aerodromu prikupila je više od 56 hiljada reakcija i više od 1.300 komentara, koji su, istina, vrlo podijeljeni. Pojedini smatraju da je odluka De Bona potpuno isravna i u njoj ne vide ništa skandalozno, dok su drugi prosto izbezumljeni ovim pravilom.

„Ovo je nehumano! Ne možete ograničiti trajanje grljenja“, „Na tiraniju bi trebalo dogovoriti. Vlast i korporacije treba podsjetiti da je ovo naš svijet, a ne njihov, i da nas oni ne posjeduju“, „Nekada je Dunedin bio vrlo lijepo, prijateljsko mjesto“ – samo su neki od komentara bijesnih korisnika Fejsbuka.

I drugi aerodromi su se „proslavili“ na sličan način, ali i škole

Aerodrom Dunedin na Novom Zelandu nije jedini koji je donio ovakvu odluku. Aalborg aerodrom u Danskoj ima identičnu politiku kada su opraštanja u pitanju – znak „Zabranjeno ljubljenje duže od tri minuta“ stoji odmah na ulazu. Slična je situacija i na edinburškom aerodromu, na koji se korisnici Fejsbuka žale.

Ali, ono što je zanimljivo je i da je slična praksa aktuelna i u novozelandskim školama. Tako je, primjera radi, ispred Kura škole u Kanteburiju, u zoni gdje roditelji ostavljaju djecu, opraštanje ograničeno na samo dva minuta!

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.