Mornar izgubio dobijenu utakmicu

0

Nevjerovatnu utakmicu u Baru odigrali su Mornar i Borac u okviru 5. kola ABA lige. Barani su poslije produžetka poraženi od Čačana – 98:90. Velika drama i trijumf koji je bukvalno isklizao iz ruku košarkaša Mornara.

Gosti su poveli 4:0 na startu u Topolici, ali se brzo rastrčao Mornar preko Džejdena Bedijaka i Lovra Runjića, pa je na prvi televizijski tajm-aut otišao sa prednošću (11:7).

Barani nisu dozvoljavali gostima da preokrenu, a četvrtinu je zaključio Brenden Dženkins sa pet uzastopnih poena i prednošču 20:17.

Napad je funkcionisao dobro Mornaru i početkom druge četvrtine, ali su gosti uspjeli da preokrenu (25:24), pa je trener Mihailo Pavićević pozvao minut odmora.

Nije dobro Mornar reagovao, s obzirom da su Čačani napravili seriju 8:0 i imali osjetniju prednost (35:26). Trgli su se potom Pavićevićevi momci i odgovorili rivali sa osam vezanih poena i prišli na pola koša zaostatka (35:34). Gosti su ipak na poluvremenu imali prednost od šest poena (43:37).

Mornar je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i sa šest vezanih uspio da preokrene (44:43). Ekipe su se potom smjenjivale u vođstvu. Mornar je potom nakon serije od pet poena, trojkom Lovra Buljevića i zakucavanjem Runjića došao na 56:51. Borac je odgovorio istom mjerom (56:56), pa se nastavila rezultatska klackalica. Čačani su bolje zatvorili treću dionicu i imali minimalnu prednost (64:61).

Barani su se mučili napadački, imao je Borac plus pet (69:64), ali su reagovali Ilija Đoković, Runjić i Bedijako za novu prednost (71:69). Nastavili su sjajnu seriju domaći, Đoković je pogodio novu trojku za prednost od poen poena (74:69). Ušlo se u neizvjestan finiš, gosti su uspjeli da poravnaju na 79:79.

Stvari je potom preuzeo u svoje ruke Dženkins. Sjajni američki bek je prvo položio za 81:79, a potom pogodio daleku trojku uz faul i povećao na 85:79. Ušlo se u penal završnicu. Đoković je pogodio samo jedno bacanje za 86:84, a potom je presjekao pas Đorđija Gagića. Bivši igrač Borca je potom promašio oba bacanja, ali su imali sreće jer se lopta od igrača gostiju odbila u aut.

Imali su nekoliko prilika domaći da odu na dva posjeda razlike, ali je prvo Đoković promašio tri od četiri bacanja, da bi Runjić bio polovičan. Paulius Valinskas preuzeo je odgovornost, odličnim driblingom bacio na pod Runjića i trojkom uz zvuk sirene zaledio domaće i pogodio za 87:87, iako je trener Pavićević signalizirao sa aut linije da se pravi faul.

U prva dva minuta produžetka Čačani su napravili seriju 6:0 i otišli na 93:87. Mihailo Pavićević je pokušao tajmautom da trgne svoje izabranike, ali spasa nije bilo, pa su Barani ostali bez pobjede i poslije pet utakmica u regionalnom takmičenju.

Džekins sa 22 poena bio je najefikasniji, 17 je ubacio Runjić. U pobjedničkom sastavu 22 poena Marka Jošila.

Mornar u narednom kolu gostuje Spartaku.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.