Barski NSD podržao protest građana kojim traže bolju zaštitu djece od vršnjačkog nasilja

0

Opštinski odbor Nove srpske demokratije (NSD) Bar saopštio je danas da „podržava opravdane proteste građana Bara kojima se traži bolja zaštita djece od vršnjačkog nasilja i adekvatan odgovor državnih organa na tu devijantnu pojavu“.

„Ovaj problem je posebno izražen u Baru, gdje već iz godine u godinu se dešavaju alarmantne situacije u kojima se ugrožava zdravlje i život djece i omladine. U tom smislu su potrebne sistemske izmjene zakonodavnog okvira. Još prošle godine naš odbornik Branimir Lakićević je zahtijevao da se kroz zakonske propise uvede pod obavezno zapošljavanje socijalnih radnika u svim srednjim i osnovnim školama, jer je socijalni radnik neko ko djeluje proaktivno i unaprijed rješava problem, odnosno utiče kako do problema ne bi ni došlo“, ističe se u saopštenju NSD Bar.

Iz te partije su dodali da ovako više jednostavno ne može te da status kvo i deklarativne podrške nemaju smisla.

„Problem treba riješiti odmah. Prebukirane škole, neadekvatni školski sadržaji su nešto što učenicima čini da školu smatraju kao mjesto u kojem se treba što kraće zadržati, a ne kao što bi trebalo – mjesto u kojem se stiču znanja i navike koje će im biti potrebne za budući život“, kazali su iz NSD Bar.

Porodica Darisa Mujića (18), koji je 7. oktobra teško ranjen nožem u dvorištu barske Gimnazije „Niko Rolović“, organizovala je danas u Baru protest protiv nasilja, sa kojeg su zatražene hitne izmjene zakona za maloljetnike, kako bi se takvi napadi spriječili u budućnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.