Porodica ranjenog srednjoškolca iz Bara zgrožena odlukom sudije, poziva na protest

0

Porodica osamnaestogodišnjeg Darisa Mujića koji je ranjen nožem ispred barske Gimnazije „Niko Rolović“ 7. oktobra pozvala je sve građane Bara da im se pridruže na protestu protiv nasilja i za izmjene zakona. Oni su reagovali nakon što je osumnjičeni za napad, A.K. (17) iz Bara, pušten iz pritvora nakon devet dana. Za Portal RTCG rekli su da su zgroženi odlukom sudije i da očekuju da će biti brzo ukinuta.

Protest će se održati sjutra 19. oktobra u 13 sati ispred Robne kuće u Baru.

„Mi kao porodica, zgoženi smo odlukom sudije koji je i pored toga što je naš Daris i dalje vezan za krevet na Odjeljenju intezivne njege u Kliničkom centru odlučio da da priliku osobi koja je pokušala da ga liši života da se brani sa slobode“, saopštili su iz porodice Mujić.

Potpomognuti prijateljima kumovima, porodicom, kao i civilnim sektorom odlučili su da revolt izraze mirnim okupljanjem, sjutra na platou ispred Robne kuće Izbor u Baru.

„Želimo prije svega da naš glas dopre do samog vrha države i da se unajbržem mogućem roku izmijeni zakon o maloljetnim delinkventima. Ne želimo da niko prođe kroz ovo što smo mi prošli i kroz šta trenutno prolazimo“, rekli su iz porodice Mujić.

U skladu sa zakonom organizovaće svake sedmice proteste dok nadležni ne reaguju.

„Očekujemo da će ova današnja odluka biti brzo ukinuta, a prestupnik vraćen tamo gdje mu je mjesto“, rekao je Ceno Mujić.

Maloljetni A.K. (17) iz Bara osumnjičen za krivično djelo ubistvo u pokušaju nakon što je u dvorištu Gimnazije nožem nanio povrede opasne po život učeniku D.M. (18), pušten je iz pritvora nakon devet dana, saznaje Primorski portal.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici osumnjičenom za ubistvo u pokušaju 9.oktobra odredio je pritvor do 30 dana na predlog Višeg državnog tužilaštva.

Učenika barske Gimnazije „Niko Rolović“ D.M. (17) Bara su napala dva maloljetnika na malom odmoru ispred škole. Maloljetnik A.K. nanio mu je ubodnu ranu nožem opasnu po život. Osamnaestogodišnjak je imao povrede grudnog koša, dijafragme i slezine. Nož je probio zid grudnog koša i ušao u trbuh.

Povrijeđeni D.M. je danima bio životno ugrožen. Operisan je u Opštoj bolnici Bar, a liječenje je nastavljeno u Kliničkom centru Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.