Mujović: Utvrđen tačan prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou

0

Zadatak radnika Željezare je da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke, saopštio je ministar energetike Saša Mujović poslije sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.

Mujović je rekao da Željezara Nikšić ima veliki problem sa nagomilanim poreskim dugom, te da on u ovom momentu iznosi preko milion i po evra.

„Kako bi to po slovu zakona bilo, trebale bi slijediti blokade, odnosno uvođenje stečaja u kompaniji Željezara. Naravno, to bi se negativno odrazilo na zaposlene Železare Nikšić, tako da smo posredstvom premijera Spajića i njegovim zaista velikim angažmanom juče imali izuzetno uspješan sastanak sa direktorom Poreske uprave, gospodinom Laketićem, i potrudili se da pronađemo jedno kompromisno rješenje kako bi radnicima u budućem periodu bili isplaćivani lični dohodci“, rekao je Mujović poslije sastanka.

Naglasio je da je zadatak radnika Željezare da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno kao zaključak tog sastanka jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke.

„To će biti osnova kako bi se mogu ući kasnije u reprogram poreskog druga i kako bi jednostavno radnici i svi zaposleni bili zadovoljni i ostvarivali svoje pravo na lični dohodak“, poručio je Mujović.

Istakao je da je danas bio nastavak tog razgovara, i da je u svojstvu ministra energetike imao razgovar sa radnicima, te predočio da je situacija veoma teška i složena.

„Pozvao SAM ih da zbijemo redove i da jednostavno na mjesečnom nivou radnici proizvode otprilike 3 MW odnosno konstrukcija i betonskih stubova za potrebe instalacije 3 MW solarnih panela“, rekao je Mujović.

Oni su to prihvatili i zaista se nadam da će rješenje biti kvalitetno i održivo na duže staze.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.