Pavićević i Đečević potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji: Svaki peti građanin Crne Gore u riziku od siromaštva

0

Izvršni direktor Fondacije Volonteri Crne Gore Mirko Pavićević i zamjenica direktorice JU Centar za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi Arnesa Đečević danas su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji.

„Danas, kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, potpisali smo Memorandum o razumijevanju i saradnji sa JU Centar za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi. Svaki peti građanin Crne Gore je u riziku od siromaštva, a taj rizik je najvidljiviji kod ranjivih kategorija, to jeste djece i mladih. Ovaj podatak treba da zabrine cjelokupnu javnost, ali i da nas podstakne da zajednički djelujemo na terenu, jer samo na taj način možemo očekivati smanjenje stope siromaštva“, saopštio je Mirko Pavićević, izvršni direktor Fondacije Volonteri Crne Gore.

Upravo iz toga razloga, kako je dodao, „u kontinuitetu se trudimo sarađivati sa svim akterima iz zajednice koji djeluju u oblasti socijalne zaštite“.

„Veliki broj korisnika naših usluga ima prebivalište ili boravište na teritoriji Podgorice, Golubovaca i Tuzi, pa je ovaj korak ključan za formalizovanje saradnje i planiranja zajedničkih aktivnosti u cilju podizanja kvaliteta usluga koje pružamo korisnicima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Uspostavili smo okvir za saradnju i partnerstvo na principu uzajamnosti, a sve u korist i za bolje uslove života najugroženijih. Dogovorili smo dalje korake, i zajedničke aktivnosti. Najavljujemo naše prve zajedničke aktivnosti već do kraja tekućeg mjeseca”, zaključio je Pavićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.