Leković: Neneziću diskutabilane popisnice ministara, srpski jezik u Crnoj Gori, ali mu ne smeta to što mu je brat izvršni direktor firme čiji je većinski vlasnik Republika Srbija

0

Momčilo Leković, poslanik Demokratske Crne Gore, poručio je kolega Branislavu Neneziću iz SD-a da „kasno diže ručnu“.

„Ovoga puta idemo do kraja. Nema povlačenja. Nakon što smo vas u prethodnom saopštenju uhvatili u falsifikovanju i podmetanju, sada je došlo vrijeme da građanima Bara konačno objasnimo vašu ogromnu i upornu višemjesečnu brigu za grad i živote građana, grada u kojem ćemo, kako vi kažete, ostati da živimo. Baš zbog toga je došlo vrijeme da se javno i transparentno pozabavimo vezama onih koji se u javnosti već mjesecima navodno predstavljaju kao zaštitnici interesa građana Bara, zaštitnici Crne Gore, a često i surovi oponenti (da ne upotrijebimo neku težu riječ) svega onog što ima veze sa komšijskom državom Republikom Srbijom“, izjavio je Leković, pa nastavio:

„Gospodin Nenezić, koji je u odijelu političkog inkvizitora na posljednjem skupštinskom zasijedanju pozvao na objavljivanje popisnica ministara i prebrojavanje krvnih zrnaca u Vladi Crne Gore, morao bi i trebao da bude mnogo oprezniji. Jer poslaniku, odborniku i predsjednku Skupštine opštine Bar Neneziću su na primjer diskutabilane popisnice ministara, pa i srpski jezik u Crnoj Gori, ali mu ne smeta to što mu je rođeni brat izvršni direktor firme iz Srbije, odnosno njene filijale u Crnoj Gori, a čiji je većinski vlasnik Republika Srbija, naša komšijska država“, istakao je Leković.

Prema njegovim riječima, „Neneziću isto tako smeta LNG terminal u Luci Bar, ali mu ne smeta terminal za direktan pretovar sirćetne kiseline i metanola iz kola cistijerni u brod firme „MSK-CG“, u kojoj, kao što rekosmo, njegov rođeni brat obavlja funkciju izvršnog direktora“.

„Da li možda u tom grmu čitavo ovo vrijeme leži zec i stvarni razlog zbog kojih je Nenezić tokom svih prethodnih mjeseci radikalno i isključivo bio protiv izgradnje LNG terminala u Luci Bar? Da li se plaši da će monopol firme iz Srbije, u kojoj je njegov brat izvršni direktor, biti ugrožen? Zlonamjerni bi možda i pitali, da li je možda za ovakve stavove dobio i određenu apanažu?“, naveo je poslanik Demokrata.

Kako je dodao, „da se potpuno razumijemo, nemamo ništa protiv bilo koje firme, zaposlenih ili u ovom slučaju direktora, svako ko legalno i u skladu sa zakonima Crne Gore posluje ima pravo i treba da posluje, ali hajde da konačno postavimo sve karte na sto i budemo potpuno iskreni“.

„Pošto je Nenezić postao simbol Crne Gore 2024. godine, u kojoj napada druge za službena vozila, pitam ga zašto je novcem građana Bara kupio vozilo vrijednosti 37 hiljada evra, da li tim vozilom dolazi na skupštinska zasijedanja i ujedno od Skupštine Crne Gore uzima troškove prevoza?“, upitao je na kraju Leković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.