MUP: Svjedočimo zlonamjernim navodima o Zakonu o crnogorskom državljanstvu

0

Izrada izmjena i dopuna Zakona o crnogorskom državljanstvu planirana je programom rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Crne Gore za 2024. godinu, sa rokom realizacije u IV kvartalu ove godine, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„U rad radnog tijela koje će raditi na tekstu zakona biće, osim predstavnika nevladinih organizacija, uključeni i predstavnici UNHCR. Izmjene zakona uvrštene su u Plan rada Vlade za ovu godinu, zbog neophodnosti usaglašavanja odredbi ovog zakona sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, kao i zbog usklađivanja terminologije iz važećeg teksta zakona sa EU direktivama“, naveli su iz MUP-a, pa dodali:

„Iako je podatak o planiranoj izradi ovog zakona za IV kvartal ove godine dostupan javnosti više od pola godine, jer je Program rada Vlade usvojen 11. aprila, od trenutka kad je MUP objavio javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za radnu grupu koja će raditi na izradi tog predloga zakona, svjedočimo zlonamjernim i paušalnim navodima u javnosti, koje izvod iz Programa rada Vlade koji dostavljamo u prilogu ovog saopštenja potpuno obesmišljava“, istakli su iz MUP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.