Anđelić: Nastavlja se renoviranje prostorija mjesnih zajednica

0

Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom nastavlja sa renoviranjem prostorija mjesnih zajednica kako bi ih vratili u funkcionalno stanje nakon višedecenijske zapuštenosti.

U toku je adaptacija prostorija Mjesne zajednice „Jedinstvo“. Trenutno se uređuje velika sala gdje se postavljaju spušteni plafoni. Narednih dana adaptacija se nastavlja sa molerskim radovima dok su okončani elektro, građevinsko-zanatski, vodovodni i fasaderski radovi. Planirano je ograđivanje objekta i uređenje terase.

Naredne sedmice će započeti adaptacija objekta Mjesne zajednice „Ubli“. Biće izgradjeni trotari, postavljana hidroizolacija i odradjeni termo-fasaderski radovi na objektu. U unutrašnjosti objekta planirani su zanatski i molerski radovi, a posebno će biti uredjena prostorija budućeg omladinskog kluba Zona mladih prvog takvog sadržaja koji Glavni grad otvara na ruralnom području.

Očekuje se i skori početak adaptacije prostorija Mjesne zajednice „19.decembar“gdje su u toku pripremni radovi. Planirana je kompletna adaptacija enterijera, prostorija u prizemlju i suterenu, zamjena bravarije, sanitarnih čvorova, pregrađivanje, postavljanje podova i fasaderski radovi.

Radove izvodi Agencija za stanovanje Glavnog grada Podgorica.

„Nas cilj se ostvaruje, prostorije mjesnih zajednica su sve bolje i uslovnije. Funkcionalan prostor je bitan preduslov za nesmetan rad i nadamo se da će građani ponovo povratiti izgubljeno povjerenje u moć i ulogu mjesne zajednice kao prvog nivoa vlasti“ rekla je Sladjana Anđušić, sekeratrka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.