Ćulafić sa eko inspektorima: Podrška Ministarstva u unapređenju zaštite životne sredine i efikasnijem sprovođenju zakona

0

Ministarstvo je spremno da pruži svu potrebnu podršku kako bi se unaprijedila zaštita životne sredine i osiguralo efikasnije sprovođenje zakona, kazao je ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić na sastanku sa ekološkim inspektorima koji su nedavno prešli pod nadležnost resornog ministarstva.

Na početku sastanka, Ćulafić je, kako je saopšteno, poželio dobrodošlicu inspektorima i istakao važnost njihovog angažmana u očuvanju ekoloških standarda i zaštite životne sredine.

“Tokom sastanka, ekološki inspektori su iznijeli niz problema sa kojima se suočavaju na terenu, kao i izazove u vezi sa sprovođenjem ekoloških propisa. Oni su izrazili zadovoljstvo što su sada pod okriljem Ministarstva, jer vjeruju da će zajedničkim radom i koordinacijom moći da efikasnije rješavaju nagomilane probleme”, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, razgovaralo se o tekućim problemima i prioritetima, kao i o unapređenju tehničke opremljenosti inspekcijskih službi kako bi njihov rad bio što djelotvorniji.

Sastanku je prisustvovalo sedam inspektora i jedan savjetnik, a fokus je bio na boljoj organizaciji, poboljšanju međusobne saradnje i stvaranju optimalnih uslova za rad inspekcija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.