Kažić: Caković i Jevtić su dogoročna rješenja

0

Jovo Caković i Ivica Jevtić su treneri sa izraženim pobjedničkim mentalitetom i biće dugoročna rješenja na selektorskim pozicijama crnogorskih odbojkašica i odbojkaša, kazao je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Nikola Kažić gostujući u emisiji “Žurnal” na TV Prva.

Caković je priznato ime u regionu, naročito se istakao prošle sezone kada je sa Jedinstvom iz Stare Pazove osvojio čak tri trofeja.

“Dokazan kao neko ko voli puno da radi i pravi igračice, ono što je najvažnije za našu mladu ekipu. Nama su i muška i ženska seniorska reprezentacija veoma mlade, pred njima je sada jedan proces sazrijevanja, i mislim da će nam on, i sa iskustvom, a posebno sa trenerskim znanjem, mnogo značiti za naredne godine. Ono što je meni jako značajno što smo sa selektorom Cakovićem dogovorili da nam pomogne u svim segmentima razvoja crnogorske ženske odbojke, od najmlađih selekcija, koje se njemu dopadaju i gdje je vidio veliki potencijal, čije mišljenje i ja dijelim, pa mi je jako drago kada tako priznati stručnjak gleda to istim očima”.

Odbojkaše je preuzeo 41-godišnji trener Ivica Jevtić, bivši reprezentativac Crne Gore, koji je minule sezone vodio Crvenu zvezdu do titule prvaka Srbije, a ove godine i do trofeja u Superkupu. Donedavno je bio asistent Igoru Kolakoviću na klupi selekcije Srbije.

“Tri godine vjerovatno ogromnog iskustva sa jednim od najboljih evropskih trenera kakav je Igor Kolaković. Prošao je kompletne reprezentativne pripreme, koje su specifičnije nego rad u klubu. Siguran sam da će znati da tempira formu, siguran sam da će znati kako da se odnosi u svakoj fazi priprema i da će mu to iskustvo iz reprezentacije Srbije baš mnogo značiti”, kazao je Kažić.

Saradnja sa Cakovićem i Jevtićem je dogovorena na ukupan period od četiri godine.

“Željeli smo dugoročna rješenja s obzirom na naše mlade selekcije. Da naredne dvije godine, posebno Ivica Jevtić iskoristi za privikavanje igrača na njega i obratno. Da se upoznaju sa sistemom rada i omogućićemo im veliki broj utakmica, najveći do sada kada je u pitanju muška selekcija i mislim da će sve to dati rezultat 2027. godine kada nam bude i najvažnije”, zaključio je predsjednik OSCG.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.