Počela druga sezona razvoja rukometa u vrtićima

0

Počela je druga sezona projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore sprovodi od marta, uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF) .

Nakon prve sezone u kojoj je projekat realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, osim navedenih gradova, u drugoj sezoni će biti uključena i djeca iz primorskih opština – Bara, Tivta i Ulcinja.

Prvi čas u Ulcinju organizovan je u srijedu, a trener Rifat Lazorja radio je sa oko 50 djece iz tog grada.

Šest gradova – Podgorica, Cetinje, Nikšić, Bar, Tivat i Ulcinj
Sedam vrtića
350 djece
14 trenera

To su brojke za drugu sezonu projekta koji je izazvao sjajne reakcije kako djece i roditelja, tako i osoblja vrtića i cjelokupne javnosti, ali i zavrijedio najviše ocjene EHF-a.

U saradnji sa CS Cassiopeia pripremljena je i jedinstvena bojanka rukoMEtić, koja će uz druge aktivnosti projekta, podstaći djecu na bavljenje sportom i razvoj kreativnosti.

Projekat je institucionalno podržalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Djeca uzrasta od tri do šest godina u prilici su da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema našem sportu.

Planirano je da projekat bude nastavljen i naredne godine, kada će biti proširen i na sjever naše države, pa će na kraju ukupno devet gradova biti dio projekta koji pokazuje opredjeljenost Saveza da radi na razvoju rukometa od najmlađeg uzrasta.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.