Crnogorska porodica iz Berlina donirala dvije hiljade vaučera za socijalno ugrožene

0

17. oktobar – Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, povod je da dodatno ukažemo na potrebu za posvećivanjem pažnje onima kojima je pomoć najpotrebnija, a Opština Bar i Prijestonica Cetinje ovom prilikom žele ukazati na neophodnost pronalaženja sistemskih rješenja za ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti velikog broja građana u Crnoj Gori.

Iz Opštine Bar podsjećaju da je crnogorska porodica iz Berlina obezbijedila donaciju vaučera za dvije hiljade socijalno ugroženih porodica iz svih crnogorskih opština. Distribucija pomoći biće obavljena posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta, prema utvrđenim kriterijumima, čime se osigurava pravična i transparentna podjela.

Ova humanitarna akcija realizuje se na inicijativu predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i gradonačelnika Prijestonice Cetinje, dodaju u saopštenju.

– Donacija crnogorske porodice iz Berlina naglašava značaj solidarnosti i humanitarnog djelovanja kao ključnih principa za smanjenje nejednakosti i marginalizacije u društvu. Podrška ugroženim porodicama je još jedan korak u pravcu stvaranja pravednijeg društva u kojem niko ne smije biti zanemaren – kazali su iz Opštine Bar.

Ova inicijativa doprinosi jačanju svijesti o važnosti filantropije i humanitarnog rada, uz istovremenu posvećenost Opštine Bar, Prijestonice Cetinje i svih donatora ka unapređenju životnih uslova najugroženijih građana, zaključuje se.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.