Kavaja objavio spisak kadeta za kvalifikacije

0

Kadetska reprezentacija Crne Gore učestvovaće od 23. do 29. oktobra na prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Radovan Kavaja za turnir u Moldaviji pozvao je 20 igrača. To su golmani: Dimitrije Minić (Spartak Subotica), Edin Lekić (Dečić); odbrana: Aleksa Perišić, Lazar Popović, Andrija Anđelić (Budućnost), Emil Kujović (Karl Cajs Jena), Aleksandar Radulović (Stari aerodrom), Đorđe Fabris (Budva), David Maraš (Zeta); vezni red: Petar Ražnatović, Viktor Lesjak (Arsenal), Vuk Pavićević (Mladost Donja Gorica), Jovan Anđić (Budućnost); napad: Matija Jovanović (Budućnost), Andrija Vukoje (Grbalj), Andrej Kartal (Rudar), Marko Glendža (Grbalj), Alan Kastrat (Vestčester), Kristijan Jovović (Legija) i Mark Đokaj (Dečić).

Osim domaćina Moldavije i Crne Gore, u grupi 10 su i Švajcarska i Izrael. U prvom kolu turnira, 23. oktobra od 13 časova, ,,sokoli” se sastaju sa Izraelom. Tri dana kasnije rival je Švajcarska, dok će u posljednjem kolu Crna Gora igrati sa Moldavijom.

Ove kvalifikacije trebalo bi da daju jasniju sliku o ovoj generaciji. Protivnici koji su iz ozbiljnih sistema rada svakako su prilika za to. Kroz analizu dosadašnjeg rada i selektiranja više od 40 igrača, mislim da nijesmo bez šansi jer smo odigrali neke pripremne utakmice na visokom nivou. Napredak se vidi u svim pravcima, ali, da li će to biti dovoljno za prolaz u ovoj konkurenciji, ostaje da se vidi. Bez obzira na sve, siguran sam da će igrači koji su na spisku dati svoj maksimum i dokazati da imamo dovoljno snage da prebrodimo sve prepreke”, istakao je selektor Kavaja.

Kvalifikacije za U17 Evropsko prvenstvo posljednji put će se igrati u ovom formatu. Tako će po dvije prvoplasirane ekipe iz svih grupa ići u Ligu A, iz koje će biti moguće izboriti plasman na završni turnir. Trećeplasirani i četvrtoplasirani iz grupe sljedeći ciklus dočekaće u Ligi B, kroz koju će se boriti za plasman u Ligu A kvalifikacija.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.