Moskva: Zelenski podstiče NATO na direktan sukob s Rusijom

0

„Planom pobjede“ Vladimir Zelenski podstiče NATO na direktan sukob sa Rusijom, rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom plana koji je šef kijevskog režima predstavio danas u ukrajinskom parlamentu.

„Zelenski je u Radi predstavio još jedan plan. Imao je plan ‘A’, on je propao, imao je plan plan ‘B’, i taj je propao. Čini mi se da je prošao sva slova u azbuci i stigao do poslednjeg, ‘Š’. To je plan ‘Š’. U prevodu na engleski to poslednje slovo zvuči kao plan ‘Z’ (poslednje slovo abecede). E taj plan će uspeti za razliku od svih planova Zelenskog“, rekla je Zaharova aludirajući na simbol ruske vojske u specijalnoj vojnoj operaciji.

Govoreći o njegovom planu, portparol ruskog Ministarstva je rekla da je to skup nepovezanih parola, krvava pjena na ustima nacista.

Plan, kako je dodala, ima za cilj izvlačenje novca i predstavljanje terorističkih mogućnosti, rekla je ona.

Prema riječima Zaharove, jedna od tačaka plana je ponovna histerija povodom poziva Ukrajini u NATO, što, sa aspekta Zelenskog, treba da bude dokaz odlučnosti i toga kako partneri vide Ukrajinu u „arhitekturi bezbjednosti“.

„Ako nije toku, mogu da kažem Zelenskom da su partneri kijevskog režima već pokazali kako je vide u arhitekturi bezbjednosti: u kovčegu vide oni Ukrajinu i ukrajinske građane u grobu“, istakla je ona.

„Sljedeća tačka – jačanje ukrajinske odbrane. To Zelenski namjerava da postigne, kako je rekao, preciznim operacijama na određenim mestima. Što se usteže da kaže koja su to određena mjesta?

Na koji način pokušava to da postigne? Nanoseći štetu ruskoj avijaciji zajedno s partnerima. Tj. on gura NATO u direktan sukob s našom zemljom i ponovo insistira na tome da dobije dozvolu za primjenu oružja velikog dometa na teritoriji Rusije, odlično shvatajući, bar su svesni oni koji su mu to pisali, do čega će to dovesti jer je rusko rukovodstvo prije samo nedjelju dana dalo odgovarajuća saopštenja“, rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Vladimir Zelenski predstavio je pred parlamentom Ukrajine svoj „plan pobjede“, koji se sastoji od pet tačaka i tri tajne dopune i u kome se, između ostalog, predlaže da se na teritoriji zemlje razmjeste strane snage nenuklearnog obuzdavanja.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.