Gugl konačno pustio Android 15

0

Malo su čekali oni sa Pixel telefonima, ali Gugl je konačno počeo da pušta Android 15 na uređaje koji ispunjavaju uslove.

Kao i uvek, Pixel uređaji su prvi koji dobijaju pristup Androidu 15. Pixel 9 linija je debitovala u avgustu i mada Gugl obično primjenjuje veliko ažuriranje OS-a zajedno sa svojim najnovijim vodećim telefonima, ovog puta to nije bio slučaj.

Bezbjednost i privatnost su glavne tačke fokusa za Android 15. Gugl kaže da Theft Detetction Lock koristi vještačku inteligenciju kako bi zaštitio vaše podatke u slučaju krađe, a tu su i dodatni slojevi autentifikacije u slučaju uklanjanja SIM kartice, kao i isključivanje Find My Device opcije.

Moći ćete da podesite privatni prostor u Androidu 15 tamo gdje hoćete da ubacite osjetljive aplikacije, a ostale nove funkcije uključuju jednostavne načine za pinovanje taksbara na sklopive telefone i tablete radi lakšeg pristupa.

Moći ćete da i da sačuvate kombinacije aplikacija kao ikonice na početnom ekranu i otvorite ih jednim dodirom, što bi trebalo da olakša kretanje datoteka između, recimo, aplikacija Gugl Drajv i Gmail.

Gugl otvara više opcija kamere za aplikacije trećih strana, kao što je detaljnija kontrola nad blicem, a moći ćete i da se prijavite u aplikacije koje koriste Passkey jednim dodirom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.