Bečić: Đukanović i Katnić nisu bili ni blizu lista nepoželjnih u Hrvatskoj, mnogo puta smo istrpjeli nešto što je zahtjevalo diplomatsku reakciju

0

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, odbranu, borbu protiv protiv kriminala i unutrašnju politiku, izjavio je da je Hrvatska „poslala poruku“ kada ga je, pored Andrije Mandića i Milana Kneževića, proglasila personom non-grata.

Bečić je gostujući na RTCG izjavio da ni blizu takvih lista nisu bili ni bivši premijer i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ni nekadašnji Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

„Neko ko je govorio da mrzi šah zbog šahovnice, da je napad na Dubrovnik opravdan, te neki za koje SDT kaže da postoji osnov sumnje da su vršili krivična djela ratnih zločina na bazi dokaza iz Hrtvatske nisu ni bili blizu određenih lista. To je stvarno jedna pouka i poruka“, rekao je Bečić.

On je dodao da je uvijek spreman da „brani dostojanstvo Crne Gore i da ne savija kičmu pred bilo kim“.

„Tako da bi bilo dobro da svi prate te puteve. Ponosan sam što je partija koju vodim gotovo jedina koja je glasala za osudu genocida u Srebrenici, Pivi i Velici i Jasenovcu. Ne dijelimo žrtve, već uvijek imamo principijalan stav“, kazao je lider Demokrata.

Dodao je, ipak, da je mnogo puta i prećutao poteze iz komšiluka.

„Na svakom koraku smo pokazivali i pokazujemo da želimo dobre odnose sa našim susjedima. Znate koliko smo puta istrpjeli nešto što je zahtjevalo oštru diplomatsku reakciju. Ministar odbrane Hrvatske, koji je na to mjesto došao u decembru prošle godine, jedno od prvih poteza mu je bio da unese maketu broda Jadran u svoj kabinet. Nismo odreagovali“, rekao je, između ostalog, Bečić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.