Baošić: Neprihvatljiv je pokušaj da se obesmisli i podvede pod „maloljetničku šalu“ činjenica kako je formiran spisak učenika

0

Apsolutno je neprihvatljiv pokušaj da se obesmisli i podvede pod „maloljetničku šalu“ činjenica kako je formiran spisak učenika, i time direktno insinuirao scenario koji je prethodio tragediji regionalno poznatoj kao slučaj „Ribnikar“, saopštio je nosilac liste Pokreta podstanara Podgorice Nemanja Baošić.

Podsjetimo, juče su određeni mediji prenijeli informaciju o postojanju spiska sa imenima više đaka OŠ „Pavle Rovinski“, a koji navodno podsjeća na tragediju iz beogradske škole „Vladislav Ribnikar“ iz maja prošle godine.

Kako je naveo Baošić, ovim stvarima treba da se bavimo kao društvo u cjelini, jer su u pitanju djeca i njihova bezbjednost za vrijeme pohađanja nastave.

– U ovom slučaju nije dovoljna samo sirova publikacija slučaja, niti je dovoljno institucionalno prebacivanje odgovornosti. Potrebne su konkretne mjere i potpuna transparentnost slučaja, kao i jasna sankciona politika usmjerena ka vinovniku/vinovnicima incidenta. U pitanju su djeca, njihova bezbjednost i na slične pojave moramo kao društvo imati nultu toleranciju i maksimalno se uključiti u spomenute procese, te na taj način iskazati odgovornost prema djeci, prema budućnosti ove zemlje – naveo je Baošić.

On napominje kako su na potezu institucije, na kojima je kompletna odgovornost.

– Isto tako je nephodna apsolutna transparentnost u pogledu ovog slučaja – poručio je Baošić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.