Mirović: Popis pokazao da bez Srba nema stabilnosti, kad ih nema u Vladi na djelu je nestabilnost

0

Popis stanovništva je pokazao da bez Srba nema stabilnosti u Crnoj Gori, jer kad su Srbi van Vlade, na djelu je nestabilnost, smatra univerzitetski profesor i analitičar Dejan Mirović.

“Svi oni koji su govorili da Srbi ne treba da budu u vlasti su pogriješili”, kazao je Mirović u emisiji “Klub A plus”.

Ipak, Mirović je mišljenja da DPS ne treba zabranjivati kao stranku.

“Ja se nikako ne slažem sa njihovom politikom, katastrofalna mi je. Oni su meni zabranjivali čak i ulaz u ovu zemlju. Ali njih ljudi glasaju, šta da radimo”, ukazuje Mirović.

Mirović smatra da zvanični Beograd nije uticao na izbore Podgorici, već su oni pobjeda samostalnog razmišljanja srpske populacije u Crnoj Gori

“Nije to nikako pritisak Beograda. Za budućnost Crne Gore nije produžetak Andrićevog venca”, uvjeren je Mirović.

Govoreći o predsjedniku Crne Gore , Mirović je kazao da Milatovič ne razumije da je neka vrsta posrednika između Vlade i Skupštine.

“Takođe je i zloupotrijebio svoju funkciju na izborima. Meni zaista nije jasno zašto je ova vlast u Podgorici oborena. Čini mi se da sve to vodi neka treća ruka. Koliko se sjećam, Luka Rakčević je bio na mjestu menadžera opštine. Ako je tako loše radio, zašto nije podnio ostavku?”, upitao je Mirović.

Komentarišući izbore u Podgorici, Mirović kaže da ako Milatović pođe sa DPS-om izdaće 60 odsto birača.

“U tom slučaju mora da snosi političke i pravne posljedice. Mada ja mislim da je 60 odsto glasača, koji su glasali za Milatovića na predsjedničkim izborima bila protestna nota”, zaključio je Mirović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.