Radnički se silno pojačao, ali šampion je šampion

0

Na kragujevačkoj premijeri Lige šampiona vaterpolisti Radničkog poraženi su od branioca trofeja, mađarskog Ferencvaroša, pred prepunim tribinama kragujevačkog bazena, rezultatom 12:5.

Tim iz Budimpešte, predvođen srpskim asom Dušanom Mandićem i ostalim reprezentativcima, što Mađarske, što Grčke, Španije i Italije, pokazao je da je i ove sezone glavni favorit za naslov prvaka Evrope.

Radnički je dobro otvorio utakmicu, realizovao prva dva napada, preko Strahinje Rašovića i Dušana Vasića i ništa nije nagovještavalo ubjedljiv poraz. Međutim, gosti su vrlo brzo izjednačili preko Vendela Vigvarija i Martona Vamoša (2:2), posle čega je uslijedio „sušni period“ od gotovo 10 minuta na obje strane. Gosti su brže prebrodili napadačku krizu i sa tri vezana gola kompletirali preokret (5:2), posle čega je Lazar Vićković prelijepim šutem uz zvuk sirene vratio Kragujevčanima nadu pred poluvrijeme – 5:3.

Za domaći tim je dodatni peh predstavljala treća lična greška Strahinje Rašović u finišu poluvremena, što je smanjilo rešenja u napadu.

Na drugoj strani „zeleno-bijeli“ su nastavili gdje su stali. Igrali su sjajno u odbrani, u napadu koristili svoje šanse, pa su na kraju zazluženo došli do druge pobjede.

Prednjačio je Dušan Mandić sa četiri gola, a pratili su ga Vendel Vigvari sa tri i Stilijanos Argiropulos sa dva, koliko je u timu Radničkog postigao Radomir Drašović.

Radnički se sada okreće Regionalnoj ligi i duelu sa Šapcem, a takmičenje u Ligi šampiona nastavlja 29. oktobra, gostovanjem Dinamu, u Gruziji.

RADNIČKI – FERENCVAROŠ 5:12 (2:2, 1:3, 0:3, 2:4)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Boris Margeta (Slovenija) i Georgios Stavridis (Grčka).

RADNIČKI: Filipović, Rašović 1, Stanojević, F. Janković, Gavrilović, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić, Vasić 1, Vićković 1, P. Jakšić, Murišić, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

FERENCVAROŠ: Sakonji, Mandić 4, Vismeg, Varga 1, Vamoš 1, Di Soma, Fekete 1, Argiropulos 2, Nemet, Vigvari 3, Janšik, De Toro, Bala. Trener: Balaš Njeki.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.