Haris ili Tramp? Najnovija anketa otkriva ko je u prednosti!

0

Prema nedavnom istraživanju koje su sproveli Reuters i Ipsos, demokratska potpredsjednica Kamala Haris vodi sa tri procenta prednosti u odnosu na svoj republikanski protivnik u predstojećim predsjedničkim izborima. Istraživanje pokazuje da 45 odsto ispitanika podržava Haris, u poređenju sa 42 odsto za republikanskog kandidata. Među vjerovatnim glasačima, Haris održava sličnu prednost sa podrškom od 47 odsto, dok republikanski kandidat zaostaje sa 44 odsto. Margina greške istraživanja je oko 4 odsto.

Najnovije istraživanje, završeno do nedjelje, ukazuje na rastući interes birača, posebno demokrata, za ovogodišnje izbore u poređenju sa izborima 2020. godine, kada je predsjednik Džo Bajden izašao kao pobjednik nad Donaldom Trampom.

Oko 78 odsto registrovanih glasača, uključujući 86 odsto demokrata i 81 odsto republikanaca, izrazilo je visoku vjerovatnoću za učešće na predstojećim izborima 5. novembra. Ovaj procenat predstavlja povećanje u odnosu na 74 odsto prijavljenih u sličnom istraživanju sprovedenom prije pet godina.

Istraživanje, koje je prikupilo odgovore od 938 Amerikanaca širom zemlje, uključujući 807 registrovanih glasača, sprovedeno je onlajn od strane Reutersa i Ipsosa.

Ukupno, rezultati istraživanja ukazuju na tijesnu trku između dva vodeća kandidata, uz primjetni porast angažovanosti birača u poređenju sa prethodnim izborima.

(Republika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.