Zamjenik lidera Hezbolaha: Obustavićemo granatiranje Izraela, ako prije toga izraelska vojska potpuno obustavi napade

0

Zamjenik lidera libanske militantne grupe Hezbolah Naim Kasem izjavio je danas da će ta grupa obustaviti granatiranje Izraela pod uslovom da prije toga izraelska vojska potpuno obustavi napade.

Kasem je rekao da će Hezbolah, ukoliko Izrael ne prekine agresiju, izvesti napade širom Izraela kao odgovor na izraelske napade u Libanu, ističući da je cilj grupe oslobađanje teritorija koje je okupirao Izrael i podrška palestinskim pokretima koji se bore protiv izraelske vojske u Pojasu Gaze.

„Dokazali smo našu sposobnost da napadnemo Tel Aviv i Haifu, a ako neprijatelj ne prestane, radijus uništenja naših napada će se proširiti, primoravajući ne stotine hiljada, već više od dva miliona stanovnika da se sakriju u skloništima“, naveo je Kasem.

Rekao je da je Hezbolah usvojio novu strategiju borbe da bi, kako je naveo, Izrael „osjetio patnje“, prenio je Gardijan. Kasem je istakao da Hezbolah smatra Izrael „agresorom“ koji predstavlja stvarnu prijetnju regionu, kao i da Izrel želi da „kontroliše sve muslimane“.

Kasem je rekao u televizijskom obraćanju da Izrael želi da „proširi svoju okupaciju i da Palestina nije dovoljna za Izrael“, prenosi Al Džazira. „On (Izrael) takođe želi da kontroliše svu teritoriju arapskih država i svih muslimana“, naveo je Kasem.

Prema njegovim riječima, Izrael sprovodi „politiku masakra“ i želi da zastraši ljude „brutalnim zločinima“ i da ima punu podršku vlade SAD.

Kasem je ocijenio da bi Izrael, ukoliko se Hezbolah ne bi suočio sa njim, postigao svoje ciljeve ekspanzionizma. „Amerika, najveći đavo, želi novi Bliski istok. (Izraelski premijer Benjamin) Netanjahu želi istu stvar. To znači da SAD i Izrael namjerno sprovode ovaj genocid“, naveo je Kasem.

U izraelskim napadima u Libanu poginulo je najmanje 2.309 ljudi tokom godinu dana, a većina njih je ubijena u poslednjih nekoliko sedmica, a više od 1,2 miliona Libanaca je raseljeno, prema podacima libanske vlade.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.