Oštetili budžet za 120.000 evra: Krivične prijave protiv jednog pravnog i dva fizička lica

0

Službenici Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga su zajedno sa službenicima Sektora za finansijsko obavještajne poslove, a u saradnji službenicima Poreske uprave Crne Gore, podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv pravnog lica “MNG Yapi” d.o.o. Podgorica, i ovlašćenih lica u tim pravnim licima M.G. (70) i E.G. (43), zbog sumnje da su izvšili krivična djela utaja poreza i doprinosa.

Oni su po osnovu tajenog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica, kao i poreza iz i na lična primanja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 120.000 evra, na štetu budžeta Crne Gore.

„Policija je došla do sumnje da su osumnjičeni M.G., kao osnivač i izvršni direktor (do 14.06.2022. godine) i E.G kao izvršni direktor (od 14.06.2022. godine) krivična djela počinili na način što su postupajući u ime i za račun pravnog lica “MNG Yapi” d.o.o., kontinuirano tokom 2021, 2022, 2023. i 2024. godine u cilju izbjegavanja poreskih dažbina, podizali novac u gotovini sa računa prijavljenog pravnog lica bez adekvatne poslovne dokumentacije i izdavali fakture za koje nisu predavali mjesečne PDV prijave Poreskoj upravi Crne Gore, suprotno članu 35 st.1 i 2 Zakona o porezu na dodatu vrijednost“, saopšteno je iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.