U JPU „Đina Vrbica“ kroz edukativne aktivnosti obilježen Svjetski dan pranja ruku

0

Podizanje svijesti o važnosti pranja ruku kod djece veoma je važno, zbog čega ih je potrebno svakodnevno podsticati i objašnjavati kako čiste ruke igraju ključnu ulogu u očuvanju njihovog zdravlja, saopšteno je iz Javne predškolske ustanove (JPU) „Đina Vrbica“.

Iz te ustanove su obilježili 15. oktobar – Svjetski dan pranja ruku u okviru starije vrtićke grupe 3 u Vaspitnoj jedinici „Đina Vrbica“.

Medicinska sestra u JPU „Đina Vrbica“ Gordana Žugić, kazala je da se Svjetski dan pranja ruku svake godine obilježava 15. oktobra od 2008. godine, navodeći da je tada u toj inicijativi učestvovalo 70 zemalja i preko 120 miliona djece.

Foto: PR Centar

„Kao ustanova koja se brine o zdravlju djece, svake godine posvećujemo pažnju ovom važnom danu. Ove godine, organizovali smo radionicu sa djecom starijeg vrtićkog uzrasta. Vaspitačice Aleksandra Ivanović i Jadranka Knežević su, zajedno sa djecom, pripremile i realizovale aktivnosti koje su imale za cilj da objasne važnost pranja ruku“, pojasnila je Žugić u izjavi za PR Centar.

Kazala je da su danas djeca aktivno učestvovala, odgovarala na pitanja i kroz različite aktivnosti učvršćivala stečena znanja o higijeni.

„Pitanje svijesti o važnosti pranja ruku kod djece veoma je važno, i mi ih svakodnevno podstičemo i objašnjavamo zašto je čistoća ruku ključna za njihovo zdravlje. Pranje ruku je sastavni dio našeg dnevnog režima, i svaki put kada to rade, mi im pružamo dodatne smjernice kako bi usvojili ovu naviku na pravi način“, istakla je Žugić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.