Povreda arkade zaustavila Liješevića

0

Crnogorski bokser Petar Liješević nije uspio da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva do 23 godine u Sofiji.

Član Budve je danas u osmini finala kategorije do 86 kilograma u borbi sa Bjelorusom Andrei Masalauom doživio povredu arkade dva minuta i 11 sekundi prije kraja druge runde, pa kako krvarenje nije moglo da se zaustavi ringovni sudija je prekinuo borbu. S obzirom da je povredu zadobio od udarca rivala glavom, to se pristupilo bodovanju do momenta prekida borbe. Nakon dugo vijećanja sudije su dodijelile pobjedu bokseru iz Bjelorusije. Dvojica sudija, iz Izraela i Estonije, su bodovale 20:18 za crnogorskog reprezentativca, dvojica djelilaca pravde iz Španije i Slovačke su na isti način bodovala, ali za Bjelorusa, dok je arbitar iz Irske borbu proglasio neriješenom – 19:19. Uslijedilo je preglasavanje i minimalna prednost je data Masalauu, koji će se u četvrtfinalu boriti protiv Estonca Antona Vinogradova.

“Ostaje žal zbog povrede Petra Liješevića zbog koje nije mogao da nastavi borbu. Taman je bio uhvatio ritam i počeo da “lomi” rivala, kada je došlo do tog neopreznog udarca Bjelorusa glavom. Mislim da bi ga do kraja lagano dobio i onda bi išao na Estonca Vinogradova, kojeg je već pobjeđivao. Maler, nema šta, ali idemo dalje“, rekao je selektor crnogorske reprezentacije Nikola Ružić.

Crnoj Gori su u Sofiji ostala još dva aduta, koja su došla na korak do medalje, pošto su obezbijedili plasman u četvrtfinale.

Bojana Gojković će nakon pobjede nad Engleskinjom Olivijom Grejs Holms za rivalku u četvrtfinalu kategorije do 57 kilograma danas imati Mađaricu Rebeku Doboš, koja je bila slobodna na startu šampionata, dok će se Tomislav-Bato Đinović za polufinale kategorije do 60 kilograma u srijedu boriti protiv Moldavca Vladislava Vaskovskija. Član BK Zlatičanin je u osmini finala eliminisao Bjelorusa Vladislava Smalouskija.

Sa crnogorskim bokserima u glavnom gradu Bugarske pored selektora Nikole Ružića boravi i trener BK Zlatičanin, Momčilo Zlatičanin.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.