Sijarto: Za Mađarsku bi bilo bolje da pobijedi Donald Tramp

0

Za Mađarsku bi bilo bolje da Amerikanci na predsjedničkim izborima 5. novembra izaberu Donalda Trampa za predsjednika, ocijenio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

„Ponosni smo na činjenicu da predsjednik Tramp obično govori o prijateljskim odnosima sa premijerom Viktorom Orbanom. Imaju odlične odnose i na ličnom i na profesionalnom planu. Dobro su sarađivali tokom Trampovog predsjedničkog mandata i održavaju tu vezu od tada“, rekao je Sijarto.

Ipak, Mađari uvijek poštuju rezultate izbora u SAD, bez obzira na njihov ishod i pokušavaju da izgrade najbolji mogući odnos kako bi pokazali da poštuju volju američkog naroda, dodao je on.

Sijarto je prošle nedjelje ocijenio da reči kandidatkinje demokrata u predsjedničkoj trci u SAD Kamale Haris upućene Orbanu „nisu najbolji početak“.

Naime, Kamala Haris je prekinula voditelja emisije „Lejt šou“ kanala Si-Bi-Es njuz dok je govorio da Tramp voli da priča o svojim bliskim odnosima sa Viktorom Orbanom, Si Đinpingom i Kim Džong Unom i nazvala sve nabrojane lidere „diktatorima, autokratama i onima koje savršeno opisuje riječ ubice“.

Komentarišući njene riječi, Sijarto je rekao da je takva izjava neprihvatljiva i da ukazuje na nepoštovanje prema Mađarima.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.