Loša Crna Gora poražena u Kardifu

0

Novi poraz fudbalske reprezentacije Crne Gore u B4 grupi Lige nacija.

Tim Roberta Prosinečkog je izgubio u Kardifu od Velsa sa 0:1, pa je nakon ovog gostovanja ostao na nuli. Kraj krize se ne nazire, „sokoli“ su poslednji u grupi, najvjerovatnije slijedi ispadanje u C diviziju, jer se nakon svih igara u ovom takmičenju nerelano očekivati da „crveni“ u novembru mogu ostvariti dvije pobjede i da im se uz to poklope rezultati drugih mečeva. U svakom slučaju, još jedno razočaravajuće izdanje naše selekcije, posebno u prvom dijelu kada su bili ispod svakog nivoa. Nisu čak ni zaprijetili golu domaćina. Nastavak je bio za nijansu bolji, ali nedovoljan da bi se ostvario povoljan rezultat. Nakon svega viđenog u ove dvije poslednje utakmice, protiv Turske u Samsunu i ove sinoć, jasno je Crna Gora u ovom trenutku nema ni igri ni rezultat.

Ni do kaznenog prostora nisu došli

Kada je igra u prvom dijelu u pitanju, vidjeli smo aspolutnu dominaciju Velšana. Imali su nevjerovatan posjed lopte, koji je u jednom trenutku iznosio čak i 80 odsto, imali su šanse, dali jedan gol… S druge strane, od igre koju je najavljivao selektor Robert Prosinečki nije bilo ništa. Ono što je njegov tim pružio u prvih 45 minuta ravno je nuli. Koliko su bili slabi najbolje govori podatak da su tek u prvom minutu nadokande vremena izveli prvi korner. Jednostvno, bez ideje, bez konkretnog pasa, bez pravog šuta ka protivničkom golu.

Od prvog minuta su izabranici Grega Belamija krenuli ofanzivno, radili su sa loptom ono što su željeli, držali je koliko su željeli, a u 12. minutu su prvi put zaprijetili. Sa desne strane je centrirao Vilson, na drugoj stativi je loptu sačekao Burns, ali je poslao pored gola. Dva minuta kasnije Bruks je dobro šutirao, a Igor Nikić dobro intervenisao. Vilson se u 17. minutu prošetao kroz odbranu naše ekipe i šutirao, a čuvar mreže „crvenih“ još jednom odlično intervenisao. I u 21. minutu su crnogorski igrači strepjeli za svoj gol – Vilson je uputio dug pas ka Kalenu, koji je probao da prebaci istrčalog Nikića, u tome je uspio, ali je prebacio i okvor gola. Zaprijetio je opasno i Bruks u 33. minutu, a onda je u 36. minutu domaća reprezentacija dobila penal. Stekao se utisak da su Velšani prelako dobili najstrožu kaznu nakon starta Vladimira Jovovića nad Vilsonom. Tačnije, slovački sudija Glova je dobio singal iz VAR sobe i pokazao na bijelu tačku. Upravo je Vilson preuzeo odgovornost, hladnokrvno izveo jedanaesterac i donio prednost svojoj ekipi.

Bolje izdanje u nastavku, Radulović pogodio prečku

Selektor „sokola“ Robert Prosinečki je na poluvremenu izvršio čak četiri izmjene, uradio je nešto što do sada nije viđeno. Na teren su ušli kapiten Stevan Jovetić, Andrija Radulović, Marko Vukčević i Risto Radunović. I krenuli su crnogorski reprezentativci da igraju bolje, agresivnije, krenuli su da napadaju, a već u 56. minutu su mogli do izjednačenja. Mladi Andrija Radulović je sve dobro uradio, šutirao sa 17 metera i pogodio prečku. Šteta, jer je fudbaler Vojvodine sve uradio kako treba. Dva minuta kasnije su Velšani nisu iskoristili grešku Šipčića, odnosno golman Nikić je stilu trećeg beka intervenisao i otklonio opasnost. Nedugo zatim se Velšani još jednom zaprijetili, nisu se u gužvi pred golom Nikića snašli, a poslednju priliku da stignu do boda Robijevi izabranici imali su u 81. minutu. Jovović je centrirao, a Krstović loptu poslao preko gola. Za kraj, imali su Velšani još jednu priliku, koju u 87. minutu nije iskoristio Tomas, ali je Nikić ponovo bio siguran.

Vels – Crna Gora 1:0 (1:0)

Stadion: „Kardif siti“. Gledalaca: 27.326. Sudija: Filip Glova (Slovačka). Pomoćnici: Daniel Polaček i Peter Bednar (Slovačka). Strijelac: Vilson u 36. iz jedanaesterca. Žuti kartoni: Jovetić, M. Vukčević, Bakić, Šipčić (Crna Gora).

VELS: Darlou, Kabango, Rodon, B. Dejvis, Burns (od 69. Tomas), Vilson (od 69. Brodhed), Šihen, N. Vilijams, Kalen (od 89. Kuper), Heris (od 89. Mur), Bruks (od 59. Alen).

CRNA GORA: Nikić, Marušić (od 46. M. Vukčević), Vujačić, Šipčić, A. Vukčević (od 46. Radunović), Jovović, Bakić, Janković  (od 82. Kuč), Camaj (od 46. Radulović), Krstović, Mugoša (od 46. Jovetić).

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(DAN)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.