Obradović: Očekujem zahtjevnu utakmicu protiv Bajerna, vidi Herbertov rukopis

0

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da očekuje zahtjevnu utakmicu protiv Bajerna u trećem kolu Evrolige.

Obradović je podsetio da ekipu Bajerna vodi Gordon Herbert.

– Radi se o čovjeku koji je bio svjetski prvak sa Njemačkom. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, prilikom svakog prekida se mijenja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovjek na čovjeku. Posle tajm-auta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala – rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakakao da Partizan očekuje zahtjevna utakmica.

– Što se nas tiče, dobar trening smo imali danas, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević su bili sa juniorima, a sada su sa nama. Ajzea Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju – dodao je Obradović.

„Crno-beli“ su u prva dva kola Evrolige poraženi od Baskonije i Reala.

– Prva utakmica u Beogradu, volio bih da navijači shvate da igramo protiv tima koji nam je priredio izuzetno gostoprimstvo. Da navijaju za nas kako insistiramo, da nas bodre i da pokažu poštovanje prema prvom protivniku u Areni ove godine – istakao je trener Partizana.

„Crno-bijeli“ će posle Bajerna igrati sa Makabijem u Beogradu.

– Svi vole da igraju kod kuće, nema putovanja. Ali, mislim da imamo utakmicu u Zadru, sve ostalo smo u Beogradu. Vjerovatno zbog duplog programa ne možemo da radimo u velikon intenzitetu, neuporedivo je bolje kad si tu – rekao je Obradović, koji je potvrdio da se Dvejn Vašington priključio treninzima Partizana.

– Vratio se na trening, sjutra ćemo sve znati u toku dana – dodao je trener Partizana.

Utakmica između Partizana i Bajerna biće odigrana sjutra od 20.45 časova u Beogradskoj areni.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.