Film „Bauk“ pobijedio na međunarodnom filmskom festivalu „Evroazijski most“ na Krimu

0

Nagradu za najbolji igrani film na međunarodnom filmskom festivalu „Evroazijski most“ na Krimu odnio je film „Bauk“ reditelja Gorana Radovanovića.

Tokom festivala koji je okupio jedinstvenost i sjaj kultura, međunarodni žiri i gledaoci su tokom pet festivalskih dana mogli su da ocjene 16 filmova iz 14 zemalja uključenih u konkurs dokumentarnog i igranog filma.

„Na Zapadu su skloni da vjeruju da postoji jedna kultura, ali to nije tako. Svaka zemlja ima svoju kulturu, jedinstvenu i posebnu. Živimo u multikulturalnom svijetu i to svi treba da poštuju“, primijetio je jedan od članova žirija, grčki glumac Jorgos Kimulis, obraćajući se prisutnima na završnoj ceremoniji, prenosi „Metro“.

Film „Bauk“ prikazuje priču o osmogodišnjem dječaku Savi, koga je majka tokom NATO bombardovanja 1999. godine evakuisala na bezbjedno mjesto kako bi mu spasila život i sačuvala čisti pogled na svijet, neokaljan strahom.

Predsjednik žirija Jurij Obuhov je istakao da je glavna nagrada važna i za producenta filma Miloša Bikovića, koji je igrao jednu od glavnih uloga u filmu, prenosi „Balkanist“.

Goran Radovanović nije mogao da prisustvuje svečanom zatvaranju festivala, ali je u video poruci izrazio zahvalnost na nagradi i pozdravio prisutne iz Beograda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.