Za vikend uhapšena 54 vozača

0

Tokom prethodnog vikenda, odnosno od 11. do 14. oktobra, na crnogorskim putevima evidentirano je 37 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba zadobilo teške, a 16 lake tjelesne povrede.

“U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 145 prekršajnih prijava, izdali 1.147 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 20 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su uhapsili 54 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja”, saopštila je policija.

Od toga broja 37 vozača je uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 13 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok su četiri vozača uhapđena zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja uhapšenih, njih 15 je uhapšeno u Podgorici, a po šest u Nikšiću i Bijelom Polju.

“Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, poručuje policija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.