Zatvoren SENIOR FEST 2024. – Spektakularna modna revija i velika žurka svih generacija na Trgu nezavisnosti

0

Spektakularnom Senior modnom revijom „U slavu godina“ Seke Martinović, a potom i vielikim koncertom KIC POP HOR-a, uz snažne emociije brojne publike, i gromoglasne aplauze, sinoć je na Trgu nezavisnosti u Podgorici svečano zatvoren ovogodišnji SENIOR FEST 2024.

Modele naše poznate modne kreatorke Seke Martinović, iz kolekcije „Jovanka Broz“ nosili su manekeni iz Doma starih Podgorica, a najstariji maneken imao je 92 godine. Ovo je prva ikada održana senior modna revija u Podgorici, a tokom pola sata trajanja aplauz publike nije prestajao. Svi zajedno su pjevali, aplaudirali a mnogi su i – plakali.

Nakon modne revije, podgorički KIC POP HOR je velikim koncertom zatvorio SENIOR FEST 2024. a ovaj kocert se spontano pretvorio u veliku žurku na Trgu nezavisnosti, pa su zaplesali i zaigrali i stari i mladi, i djeca.

„Srce mi je prepuno, od snažnih emocija mnogi od nas su sinoć na Trgu plakali kao kiša. Naši manekeni su blistali, na pisti su igrali i pjevali, mahali publici, a publika j je uzvraćala gromoglasnim aplauzom koji nije prestajao. Sigurna sam da je SENIOR FEST ove godine pomjerio granice, i da je ogroman korak ka našem cilju – da mijenjamo svijest cjelokupnog društva da su naši najstariji teret, dosadni, naporni. „, kaže organizatorka SENIOR FEST-a Vesna Radojević. Dodaje da će nastaviti da podižu svijest i šalju poruke da su stariji ogroman resurs društva i države, sa svojim znanjem, iskustvom, mudrošću, kao i da društvo i država moraju činiti mnogo više da stvore uslove za aktivan i zdrav život penzionera.

„Dvodnevni SENIOR FEST 2024.organizovan je u partnerstvu sa Glavnim gradom i Domom starih i uz podršku Eelektroprivrede CG i Universal Capital Banke, ali, nažalost, ove godine bez podrške državnih institucija, pa čak ni Fonda PIO, ni resornih ministarstva, izuzev Ministarstva sporta i mladih koje je pokazalo senzibilitet za promociju sporta i zdravih stilova života za najstarije“, kaže Radojević.

Tokom trajanja SENIOR FEST-a na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizovana su brojna dešavanja, od sporta i rekreacije, besplatnog mjerenja šećera i pritiska, šahovskog turnira za penzionere, takmičenja u modernom plesu za seniore, koncerta Zdravka Đuranović, Šukrije Žutog Serhatlića i Eska Merulića, zaključno sa sinoćnjom modnom revijom seniora i koncertom.

Prijatelji SENIOR FEST-a su učestvovali u dešavanjima, uključujući crnogorske sportske saveze, IJZ, Udruženje studenata medicine…, a obezbijeđene su brojne nagrade za učesnike i pobjednike takmičenja – karte za Žičaru Kotor Lovćen, večere za dvoje u restoranim, vaučere za fizikalne terapije i friziranje…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.