Evropske lige: Uspješan vikend crnogorskih košarkaša

0

Vikend crnogorskih košarkaša ponovo su obilježile dobre partije naših reprezentativaca, ali i, u dosta situacija, tijesni porazi njihovih ekipa.

Centar je u sjajnom meču ACB lige i trijumfu njegove Saragose protiv Huventuda 96:95 učestvovao sa 13 poena, tri skoka i tri asistencije.

Nikola Ivanović je ponovo bio najbolji igrač svoje Breše u tijesnom porazu na gostovanju moćnoj Olimpiji Milano 88:85.

Crnogorski plej je dao 16 poena evroligaškoj ekipi, podijelio šest asistencija i imao tri skoka za 28 minuta na parketu.

Marko Simonović je vezao dvije dobre partije za Bahčešehir, koji predvodi naš košarkaški stručnjak Dejan Radonjić.

Obje partije našeg centra pratile su tijesni porazi — prvi od Gran Kanarije 66:63, drugi od Bešiktaša 82:78.

Protiv španske ekipe Simonović je imao 14 poena, 4 skoka, 2 asistencije i tri ukradene lopte, dok je protiv Bešiktaša postigao 15 poena i imao 4 skoka.

Interesantno, sve tri ekipe su u istoj grupi sa našom Budućnosti u Evrokupu.

I Mursija, najcrnogorskija ekipa u Evropi, je upisala nesrećni poraz na gostovanju evroligaškoj Baskoniji 95:92, nakon produžetaka.

Crnogorski trio je pružio solidno izdanje: Marko Todorović je ubacio 10 poena, Nemanja Radović i Džona Radebao su dali po pet, pri čemu je Radović imao i tri skoka i dvije asistencije.

Kendrik Peri je dao devet poena i podijelio četiri asistencije u ubjedljivom trijumfu svoje Unikahe nad Ljeidom 101:63.

Dobre partije u VTB ligi je pružio Nemanja Đurišić, on je u porazu svog tima 81:78 od Zenita postigao 10 poena, 7 skokova 2 asistencije.

Naš košarkaš je igrao dobro i u prethodnom kolu kada je njegov tim slavio protiv CSKA Moskve 77:75, a on postigao 12 poena i imao 3 uhvaćene lopte.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(rtcg)

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.