Vučić sa delegacijom MMF: Naporni pregovori, ali i ostvaren sjajan napredak

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, nakon čega je istakao da su pregovori bili naporni, ali da je ostvaren sjajan napredak.

„Težak, vjerujem i uspješan sastanak sa delegacijom MMF. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada. Pregovori sa MMF jesu bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak što je potvrdio i šef misije Donald Megetigan. On mi je čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspješan završetak četvrte, ujedno i posljednje revizije tekućeg stend-baj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sljedeće godine“, objavio je predsjednik na društvenim mrežama.

Vučić je naveo da je potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od 3 odsto u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata.

„Delegacija MMF je naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je riječ o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva. Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećima“, zaključio je Vučić.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.