Braća Laktaši RS

0

Piše: Saša Dr. Đurović

Imalo se šta čut u prethodnom „načisto“. Ne saznasmo ko je „pušačiiica“. Elem, Milan Knežević je fino objasnio neke stvari oko Ivanovića Vijesti. Da je ustvari ivanović, bratko Srbin, iz opštine Knić. Eto rime. Šumadinac BRE! A onda je pojasnio i kako su to neki došli do en(E)ormnog bogastva. Pa ko je htio da nauči mogao je. Voditelj je „nijekao“ Milanove tvrdnje o epizodi iz ‘otela u kom ivanović i blitva đuskaU.

Kneževic, iskusno, ponudio da odmah objavi video klip u toku emisije, ali avaj. Kad ustuknu Komnenića Petre! A nije treeebalo, treba pustit istini na volju, pa kako ga ko zasluži. Osta široki auditorij kratak za taj video uradak. No, vidjeh kako je blitva poskakivao skoro, posle dobrog rezultata njegove partije u Podgorici.

Uz skladbu „ne može nam niko ništa jači smo od Srbije“? Pa ćekaj, em krivotvoriš text jednog estradnog maga kakav je tarmi rićmi, em đuskaš tako što uperiš kažiprste ka plafonu i širiš ruke ka’ ‘aris saS brkovi.  Ukljućiš „gingalicu“ kako govoraše jedna avetinja iz djetinjstva, pa tancuješ s noge na nogu. A da se blitvulin osvrnuo samo, do prvog do sebe, sitovoga malog, naučio bi. Kako se plete. I bukvalno, dva put pa sumicanje. Baš do malog kuma on tako igraše. Ne znam kako Ivanović đuska… Da li imanentno SrBskom genu gruva Hercegovačku trusu, ili imanentno kupljenoj stambenoj jedinici gađa valcer. Ali djeluje kao da je potpuno izvan ritma. Dok pisah u blitvinoj novini, premijer dok je bio, a Pobjeda oduvjek režimska, branio sam Ivanovića. Pisao sam da nije lijepo da ga Marko Vešović and co. oslovljavaju animalnim nadimkom.

Branio sam i jaranicu mu iz monitora koju su oslovljavali prezimenom koje u prefiksu ima mjernu jedinicu za težinu. Ne sjećam se da mi je bilo ko od njih zahvalio… Nijesam ih ni branio da bi mi učinili rukoljub, nego sam smtarao da nije ok. Možda nijesu čitali Pobjedu, niko im nije rek’o… Posle je bila i neka varijanta u kojoj smo ja i ivanović trebali da sarađujemo, da pišem za tu novinu, ali on bijaše nekako rezervisan, reko’ nema potrebe da imaš zazor, odgovori on da me se ne boji, reko’ -zazor ne znači nužno i strah- ali nema potrebe dalje da komuniciramo. Udarih mu na rezon i na pismenost, da ne kanimo. Imam tu prepisku… A i što bi me se boj’o,  dingospo sam, pristojan… Elem, tancovahu blitva i Ivanović, ali to još traje. Ovaj prvi potpuno izvan sluha, a i ritma, izvan tajminga.

Ko bi normalan iz CG expresno priznao Kosovo kako je to uradio blitva?! No, blitva još uvjek jaše, na vijestima, ili one na njemu.. gingalica, kako govoraše narečena avetinja. GomilaU se. GuraU se međusobno. LaktaU se… Laktaši. Republika SrBska! Bre! Pripomažu. Stojadinka ovce šiša pripomaže jU Ljubiša… E tako i njih, pripomaže, ali kad „Ljubiša“ digne ruke, a blizu je, e onda će dabine zajebato… Ko razume shvatiće. Ljubiše mi moga.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.