Vučić: Potvrđena uloga Srbije kao strateški važnog igrača na regionalnoj i međunarodnoj sceni, to prepoznaju i najveće sile svijeta

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu osvrtom na prethodnu radnu nedjelju.

– Srbija je aktivno učestvovala na nekoliko ključnih samita posvećenih održivosti, regionalnim inicijativama i jačanju međunarodne saradnje, na kojima je jasno iskazala svoje stavove o najbitnijim pitanjima današnjice, ali i očuvala principe svoje dosljedne politike na koju smo svi ponosni – napisao je Vučić.

Kako je dodao, „posjeta predsednika Turske, prijatelja Srbije i lidera čija se riječ u svijetu sa pažnjom sluša, bila je još jedna odlična prilika za dalje jačanje bilateralnih odnosa i dogovor o zajedničkim projektima od strateškog značaja“.

– Sve ove aktivnosti još jednom su potvrdile ulogu Srbije kao strateški važnog igrača na regionalnoj i međunarodnoj sceni i naglasile našu posvećenost rješavanju ključnih pitanja koja se tiču budućnosti i prosperiteta cijelog regiona. Upravo tu posvećenost i ozbiljnost danas prepoznaju i najveće sile svijeta. Živjela Srbija! – poručio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.