Podrška Kamali Haris među Latinoameričkim biračima na opasno niskom nivou

0

Podrška kandidatkinji demokrata na američkim predsjedničkim izborima Kamali Haris među Latinoameričkim biračima je na opasno niskom nivou, dok je njen rival, bivši američki predsjednik i kandidat republikanaca Donald Tramp, održao procenat onih koji ga podržavaju, pokazali su rezultati ankete Njujork tajmsa i koledža Sijena.

Kako je prenio Njujork tajms, istraživanje u ovom biračkom tijelu širom zemlje je pokazalo da Kamala Haris gore stoji od poslednja tri demokratska kandidata za Bijelu kuću, i da je ranjiva u nizu glavnih pitanja, uključujući ekonomiju, imigraciju i kriminal.

Anketa je pokazala i da Trampove oštre poruke protiv imigranta u kampanji, nisu odveli birače kod Kamale Haris.

– Dvije trećine ispitanih reklo je da vjeruje da Tramp nije mislio na ljude poput njih kada je govorio o imigrantima – pokazali su rezultati istraživanja.

Latinoamerikanci su se postavili kao odlučujuća grupa birača na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poslednji demokrata koji je pao ispod 60 odsto podrške među ovim glasačima bio je Džon Keri, dok je prije više od jedne decenije oko 70 odsto Latinoamerikanaca podržalo reizbor Baraka Obame.

I demokrate i republikanci su se ove godine fokusirali na Latinoameričke birače, a anketa Njujork tajmsa sugeriše da bi se opredjeljenje birača i dalje moglo promijeniti.

Anketa u kojoj su učestvovale 902 osobe sprovedena je od 29. septembra do 6. oktobra, i pokazala je upečatljive znake podrške Trampovoj najagresivnijoj imigracionoj politici.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.