Gojković i Đinović u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

0

Veoma uspješan dan za crnogorske boksere na Evropskom prvenstvu do 23 godine u Sofiji.

Na ring su u osmini finala u glavnom gradu Bugarske izašli Bojana Gojković i Tomislav-Bato Đinović i oboje su savladali svoje rivale i tako izborili plasman u četvrtfifale.

Ponovo je sjajno izdanje prikazala Bojana Gojković. Odlično fizički i taktički pripremljana članica Budve je u kategoriji do 57 kilograma protiv Olivije Grejs Holms iz Engleske demonstrirala visoku klasu, dominirala tokom sve tri runde, pa za sudije nije bilo dilema, osim za arbitra iz Jermenije, koji je borbu progasio neriješenom. Rival Bojani u četvrtfinalu biće Mađarica Rebeka Doboš, koja je bila slobodna na startu šampionata.

Odličan je bio i Tomislav Đinović, koji je u osmini finala kategorije do 60 kg pobijedio Bjelorusa Vladislava Smalouskija odlukom sudija 3:2. Djelioci pravde iz Rumunije, Poljske i Izraela su bodovala 30:27 u korist člana BK Zlatičanin, dok su sudije iz Engeske i Azerbejdžana dale minimalnu prednost Bjelorusu – 29:28. Rival Đinoviću u četvrtfinalu u srijedu biće pobjednik borbe između Moldavca Vladislava Vaskovskija i Turčina Selahatina Činibulaka.

Treći crnogorski predstavnik na šampionatu u Sofiji, Budvanin Petar Liješević će na ring u ponedjeljak, kada će se u osmini finala kategorije do 86 kilograma boriti protiv Bjelorusa Andreja Masalaua.

Sa crnogorskim bokserima u glavnom gradu Bugarske borave selektor Nikola Ružić i trener BK Zlatičanin Momčilo Zlatičanin.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.