Okršaj tačno u podne: Mornar kod Mege

0

Košarkaši Mornara danas od 12 časova gostuju ekipi Mege u okviru četvrtog kola ABA lige.

Barani su u prva tri kola doživjeli isto toliko poraza, ali istini za volju ništa nije bilo na njihovoj strani – kasni početak priprema, jako težak raspored, neuigranost. Tim Mihaila Pavićevića praktično se okupio pred sami početak sezone, a u prva tri kola igrali su protiv Budućnosti (98:51), Crvene zvezde (91:72) i Cedevita Olimpije (92:82).

Neće im ni danas biti ništa lakše s obzirom da idu na noge rivalu koji je do sada ostvario sve pobjede. Prvo je nadigrana Krka (80:70), potom FMP (83:80), a u prošlom kolu bogati Dubai (83:80).

Takođe, tim iz Beograda je dobio posljednja četiri okršaja sa Baranima koji vrebaju trijumf nad osvajačem Kupa Radivoja Koraća iz 2016. godine još od marta 2022.

Mihailo Pavićević želi da njegov tim potvrdi u ovom meču da je dobro radio i trenirao u prethodnih mjesec dana.

“Mega je ekipa koja svake godine okupi najbolje mlade igrače iz okruženja i Evrope i uvijek igraju za posjed više. Nema neke prevelike filozofije pred ovu utakmicu. Moramo utakmicu uvesti u svoj ritam, jer ako Mega nametne svoj ne piše nam se dobro. Sada smo već mjesec dana u takmičarskom ritmu i trebamo da potvrdimo da smo dobro radili i trenirali”, rekao je šef struke Barana.

Košarkaš Mornara, Lovre Runjić upozorava da on i saigrači ne bi smjeli da se upuste u „jurnjavu“ sa domaćinima.

Jako su mlada ekipa i ne smijemo dozvoli da trčimo za njima gore-dolje. Najbitnije je da kontrolišemo ritam igre na ovom teškom gostovanju, kakvo je, zapravo i svako u ABA ligi.“

Sa druge strane iz Mege su oprezni. Zna Marko Barać, trener beogradskog kluba, da Mornar ima svoj karakteristični napadački sistem i da njegov tim mora biti na vrhuncu u odbrani.

“Mornar je ekipa koja svoju formu podiže iz kola u kolo i sigurno predstavlja teškog protivnika. Imaju prepoznatljiv napadački sistem, iskusnog trenera i vrlo kvalitetne strijelce. Naša želja je da nastavimo sa dobrim igrama sa početka sezone. Očekuje nas najteži mogući rad u odbrani da bismo bili u prilici da pobijedimo ovu utakmicu”, istakao je Barać.

Košarkaši Mege su navikli na ovaj neobični, ali za njih standardni termin odigravanja utakmice.

Mislim da će Mornar izaći na teren sa mnogo više energije kako bi pokušali da nas iznenade. Ako budemo opet na maksimumu i ako budemo uradili sve što trener bude tražio od nas, mislim da problema neće biti. Mornar nikako ne treba potcjenjivati bez obzira na njihov loš početak sezone. Znamo gdje smo i idemo na pobjedu.”, rekao je košarkaš Mege, Bogoljub Marković.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR, 4. KOLO

Petak

Cibona – Krka 74:81

Subota

SC Derbi – Partizan 60:80

Crvena zvezda – Igokea 91:68

Zadar – Budućnost 55:91

Nedjelja

12.00h Mega – Mornar

19.00h Borac – Dubai

Ponedjeljak

18.30h Spartak – FMP

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.