Ukrajinske oružane snage pogodile skladište nafte u Luganjsku

0

Bespilotne letjelice Oružanih snaga Ukrajine napale su tokom noći skladište nafte u mjestu Rovenki koja se nalazi u samoproglašenoj Luganjskoj Narodnoj Republici (LNR), prenosi agencija Tanjug pozivajući se na RIA Novosti.

Kako su saopštili lokalni zvaničnici, jedan rezervoar za gorivo se zapalio, a u napadu dronovima nema žrtava.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je da je ukrajinska vojska pogodila skladište goriva i maziva u blizini grada Rovenki na privremeno okupiranoj teritoriji Luganjske oblasti, prenosi ukrajinski Interfaks.

“U ovoj bazi su uskladišteni nafta i naftni proizvodi, kojima se, između ostalog, snabdijeva ruska vojska”, saopštio je Generalštab.

Udar su izvele snage Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u saradnji sa drugim komponentama Odbrambenih snaga.

Prethodno su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima se vidi zapaljeno skladište nafte, nakon napada dronovima, a zatim su satelitski snimci potvrdili požar u oblasti skladišta nafte u Rovenkiju.

Prije nekoliko dana, Oružane snage Ukrajine napale su ruski priobalni naftni terminal u Feodosiji i izazvale požar velikih razmjera koji još nije ugašen, navode ukrajinski mediji.

Napominje se da je taj terminal najveći na Krimu po obimu pretovara naftnih derivata, prenosi Interfaks.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.